Ismét rockzenétől és motoroktól volt hangos a mindszenti Tiszapart

Akt.:
Ismét rockzenétől és motoroktól volt hangos a mindszenti Tiszapart
2013. június 8-án rendezték meg az V. Magyaro(c)k Fesztivált Mindszenten. A rock zenéhez idén is csatlakoztak a környékbeli települések motoros klubjai. Érkeztek veterán motorosok Hódmezővásárhelyről, Orosházáról, Gyomaendrődről, Mindszentről, Székkutasról, Röszkéről, Mórahalomról, Csólyospálosról, Szegedről, Medgyesegyházáról, Kiszomborról, Makóról, Kiskunhalasról, Mártélyról, Szatymazról és még a távoli Sydneyből is.


Délelőtt megérkeztek a motorosok, majd az ebéd ideje alatt az első rock zenekar, a Retro Rock Band is színpadra lépett.

Csernák Zoltán, az esemény egyik főszervezője elmondta: a találkozó kezdetben rockfesztiválnak indult, akkoriban csak koncertek voltak. Idén ötödik alkalommal sikerült a veterán motorosokat is összehozni a koncertekkel. Az ország egész déli régiójából érkeznek ilyenkor motorosok veterán járművekkel. Arról is beszélt, hogy sajnos idén a rossz idő miatt sok veterán autós visszamondta a találkozón való részvételt. A Magyaro(c)k Fesztivál  ötödik születésnapja alkalmából a honfoglaló magyarok lovas bevonulása szórakoztatta az érdeklődőket. Akadályversenyt is szerveztek, ahol két fős csapatok indulhattak. Kiemelte: a verseny fődíja egy bográcsálvány és egy dvd lejátszó, de különböző kisebb ajándékok is gazdára találtak a nap folyamán. Hangsúlyozta: a találkozó két legérdekesebb járműve egy Ford T-modell és egy veterán tűzoltó kocsi. Elmondta: a programok ideje alatt motor- és autószépségversenyt is rendeztek.

IMG_1306

Az egész napos programsorozat alatt szkander verseny, sörivó verseny (kicsiknek és nagyoknak) és különböző családi programok várták az odalátogatókat. A motorosok délután kettőkor felvonultak Mindszent utcáin, majd a motor- és autószépségverseny eredményhirdetésére is sor került.

IMG_1378

A Székkutasi Motoros Baráti Kör legújabb tagjának, a pitvarosi Léka Jánosnak a mindszenti Magyaro(c)k Fesztivál volt az első közös motoros túrája a kutasiakkal. Léka János elmondta: régóta ismeri a Székkutasi Motoros Baráti Kör titkárát, a szintén pitvarosi származású Dovalovszki Györgyöt és általa került kapcsolatba a veteránosokkal. MZ típusú motorjával még tavaly csatlakozott a csapathoz, de a mindszenti volt az első közös motoros túrája a többiekkel. Arról is beszélt, hogy bár még nem ismer mindenkit, nagyon jól érzi magát a székkutasiak körében, hiszen aki motoros az mind jó ember. Azt is elképzelhetőnek tartja, hogy idővel mások is csatlakoznak Pitvarosról a Székkutasi Motoros Baráti Körhöz.

IMG_1383

A fesztivál rock koncertjei délután négykor kezdődtek. Az est folyamán a többi között színpadra lép a Goodman Sly, a Volband, a Frank Smut Collective és a Rockefeller zenekar is.

Tóth Tünde.
SZUPERINFO.HU