Ittast sofőrt „hatástalanítanak” a rendőrség legújabb videójában

Ittast sofőrt „hatástalanítanak” a rendőrség legújabb videójában
© Forrás: YouTube / PoliceHungary
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza – Húsvét elé időzítették figyelemfelhívó, zenés kisfilmjüket.

A közúti ellenőrzések során alkalmazott alkoholszondák tavaly Magyarországon 27801 esetben jeleztek ittasságot. Úgy is fogalmazhatunk, hogy ennyi időzített bomba veszélyeztette mások életét Magyarország útjain – közölte a police.hu-n az ORFK Kommunikációs Szolgálata. A rendőrség honlapja statisztikákat is közölt, ezek szerint az ittas állapotban közlekedők 1425 balesetet okoztak 2018-ban, ami az összes közúti közlekedési baleset 8,5 százalékát tette ki. Az ittasan okozott balesetek 55 százalékáért a személygépkocsi-vezetők, 23 százalékáért a kerékpárosok voltak felelősek.

Az összes ittas járművezetőt csak akkor lehetne kiszűrni a forgalomból, ha mindig mindenkit megállítanánk, ami nyilvánvalóan a forgalom lebénulását eredményezné – hívja fel a figyelmet a rendőrség. Új videójuk a járművezetők (valamint hozzátartozóik és barátaik) figyelmét akarja felhívni a veszélyre, ami ellen ők tehetnek a legtöbbet… hogy mindenki hazaérjen!


Budapest - Újabb izgalmas videóval jelentkezett a rendőrség, ezúttal a költészet napja alkalmából. Gál Kristóf alezredes a Belga együttes Rendőrmunka című számát szavalta el. A költészet nagyon durva. Senki, mondom, senki sem gondolta, hogy egy rendőr ezt a Belga-számot valaha elszavalja… pedig d....
SZUPERINFO.HU