IV. Fonyódi Kolbászfesztivál

IV. Fonyódi Kolbászfesztivál
A Balaton partján a hideg téli időben se maradnak programok nélkül az itt élők és az ide látogatók. Február 8-án és 9-én, Fonyódon kétnapos fesztivállal várnak minden érdeklődőt a szervezők a Sportcsarnokba a IV. Fonyódi Kolbászfesztiválra.


Az évente megrendezett hagyományos gasztronómiai eseményen a rengeteg változatos finomság mellett különböző versenyeken és programokon vehetnek részt a kikapcsolódni vágyók. A pénteki versenyeken egyéni kategóriákban bírálja majd a zsűri a résztvevők által készített házi szárazkolbászt, szalámit és házi pálinkát, a szombati kolbásztöltésre pedig csapatok vagy akár egyesületek is jelentkezhetnek. A közönségdíjas csapat idén is értékes nyereménnyel gazdagodhat, a fődíj egy hétvége a sellyei termálfürdőben, szállással és korlátlan fürdőhasználattal.
A kétnapos rendezvényen senki nem maradhat éhesen, hiszen a nézelődők különleges kínálatból válogathatnak. Sajtkülönlegességek, szürke marha, mangalica termékek, balatoni borok, békéscsabai házi szárazkolbászok és szalámik, baranyai sváb különleges töltelékáruk, szalonnák, sonkák, valamint számos édesség, rétes, erdélyi kürtöskalács, langalló várja a hétvégén a Fonyódra érkezőket. A programok közt a gasztronómia mellett helyet kapnak a magyar kézművesek is, valamint zenés és táncos fellépők szórakoztatják a közönséget két napon át. A fesztivál alkalmából a Fonyódi Turisztikai Egyesület szervezésében jött létre az I. Fonyódi Turisztikai Kiállítás, mely szombaton délelőtt 10 órától lesz látható Mátyás Király Gimnázium előcsarnokában és aulájában. Az egyesület célja, hogy a kiállítással a fesztivál látogatóinak bemutassák a város és a környék aktuális turisztikai kínálatát.
A Kolbászfesztivál jótékonysági célt is szolgál. A fesztivál első napján, pénteken 16:45-kor jótékonysági kolbásztöltés kezdődik, mellyel a helyi mentőalapítványt támogatják. A „Sztárkolbász” töltésen ismert személyiségek, sportolók, zenészek és színészek készítik el a kolbászt, amit a fonyódi mentőállomás dolgozói árvereznek el a helyszínen. A teljes bevételből a tervek szerint az egyik mentőautót teljesen fel tudják majd szerelni egy speciális égési kötszer csomaggal, melyre szükségük van.M.B..
SZUPERINFO.HU