IV. Junior Expo a fiatal vállalkozókért

Akt.:
Habis László polgármester (középen) is részt vett az Agria Universitas Egyesület tájékoztatóján, melyen dr. Horváth Ágnes elnök (jobbra) és Berta Diána programszervező tájékoztatott a IV. Junior Expóról.
Habis László polgármester (középen) is részt vett az Agria Universitas Egyesület tájékoztatóján, melyen dr. Horváth Ágnes elnök (jobbra) és Berta Diána programszervező tájékoztatott a IV. Junior Expóról.
 GAZDASÁG  A jövő tudásból és tehetségből épül – ezzel a szlogennel indul immár negyedszer útjára az Agria Parkban, április 19–20-án megrendezendő Junior Expo, ahol ingyen médiafelületet, kiállítóhelyet, s olyan információkat kínál a fiatal vállalkozók számára a szervező Agria Universitas Egyesület, amelyeket a mindennapi életben hasznosíthatnak.

 – A IV. Junior Expón való megjelenés sokat segíthet egy induló vagy fiatal vállalkozáson – jelentette ki dr. Horváth Ágnes, a Agria Universitas Egyesület elnöke.

Mint elmondta márciusig várják a jelentkezőket a IV. Junior Expóra. A részvétel feltétele, hogy a vállalkozó 35 évnél fiatalabb legyen, bejegyzett, működő vállalkozása legalább egy éve működjön és ne legyen köztartozása sem. A szervezők minden megyéből tíz-tíz céget várnak, a kamaráktól ajánlást kértek, de meg is hívnak cégeket, egyéni vállalkozásokat. Az elnök asszony beszámolt arról is, hogy a város és az Agria Park és több médium, így a Szuperinfó országos hálózata továbbra is mögöttük áll, s ez biztató, hisz így az idei Junior Expo még sikeresebb lehet.

Dr. Horváth Ágnes

A Junior Expón azért érdemes részt venni, mert ez által növelhető a vállalkozások ismertsége és új üzleti kapcsolatokat alakíthatnak ki, sőt alkalom van a konkurencia felmérésére is. A konkurencia vizsgálata ugyanis nem egyszerű kérdés sok vállalkozás számára. A szakkiállításokon, expón való részvétel azonban az egyik leghatékonyabb módja, hogy rálátást nyerjünk, hogy mivel is foglalkoznak a versenytársaink.

Ennél azonban több is rejlik egy ilyen rendezvényben!

Az olyan alkalmaknak, ahol a közönség, lehetséges vásárlóerő és az üzleti szféra személyesen találkozik, sajátos hangulatuk van. Az itt kialakított személyes kapcsolatok sokkal erősebbek lesznek annál, mintha bármilyen hatékony marketing eszközt vetünk is be. Fiatal vállalkozások itt bizonyíthatják profizmusukat, ötletességüket és lendületüket, melyre egy expón a nagyobb cégek képviselői is felfigyelhetnek. Olyan kapcsolatok köttethetnek így, melyek szereplői a normál üzleti világban nem, vagy csak nehezen találnának egymásra.

A több szféra képviselőit is befogadó vállalkozói expók nagy előnye, hogy színességük, változatosságuk révén a nagyközönség érdeklődésére is számot tartanak, így kiváló alkalmat adnak termékei, szolgáltatásai pozicionálására, új kínálati elem bevezetésére, piacfelmérésre – mindezt kis anyagi ráfordítással.

Egy expó számos lehetőséget kínál, azaz a vállalkozónak, érdemes élni azokkal! Nem véletlen, hogy immár negyedik alkalommal kerül megrendezésre a kifejezetten fiatal – 35 év alatti – vállalkozóknak szóló Junior Expó.

Az expó kiállítóit zsűri választja ki. Minden megyéből 10 vállalkozó kap lehetőséget, Pest megyéből 20.

A zsűri egyik legfontosabb feladata, hogy a komolytalan jelentkezőket kiszűrje. Korábban volt rá példa, hogy a lehetőséget kapott vállalkozó nem jelent meg a rendezvényen, pedig a helyére akadt volna jelentkező bőven. Ez az oka a jelképes, 10.000 forintos regisztrációs díj bevezetésének is. Továbbá az is felelőssége a zsűrinek, hogy, az expó teljes képét átlátva, a színvonal és változatosság elvét szem előtt tartva döntsön a kiállítókról.

A rendezvényen is értékelik a vállalkozókat, mégpedig ezúttal már nem csak a zsűri, hanem a közönség is. A látogatók ugyanis szavaznak a standokra, értékelik a kiállítókat saját szempontjaik alapján (a szavazólapokon nem kötelező, de a legtöbben megjelölik, hogy döntésük alapja például a szimpátia, a termék(ek) ötletessége, esztétikus stand.

A Junior Expo kiállítói köre igen változatos, megjelenik a szolgáltatói, termékgyártó és forgalmazói terület egyaránt. Nagy számban találkozhatunk egyedi termékeket kínáló vállalkozásokkal (pl. fajátékok, levendula termékek, kézműves alkotások), illetve a pénzügyi, tanácsadói szolgáltató cégekkel – ők ismerték fel először az expóban rejlő lehetőségeket. Eger sajátos hangulatából, hírnevéből adódóan az élelmiszergyártó vállalkozások is hagyományos jelentkezői, szereplői a rendezvénynek, a sajt-, bor- és csokoládétermelő cégek sikerrel állítanak ki évről évre. Jelentős számban képviseltetik magukat az oktatási piac szereplői, a nyelviskolák, informatikai képzések szervezői.

Az informatikai szektor nemcsak az oktatás, hanem a szolgáltatás oldalon is megjelenik, számos cég mutatkozik be az expón multimédiás szolgáltatásokkal (webdesign, fotó, 3D-technika stb.), de a tavalyi rendezvény közönségdíjasa például önműködő takarító robotokkal nyerte el a látogatók tetszését. A kiállításra nagy számban jelentkeznek bútor és nyílászáró készítők, kereskedők. A nagy érdeklődésre való tekintettel 2012-ben ezért külön kiállító teret kaptak ezek a cégek, faipari klaszter szakkiállítás címen, a Junior Expo részeként. A klaszter-bemutatkozó olyannyira sikeres volt, hogy idén vállalkozók kérésére hang- és fénytechnikai szakkiállításnak adunk helyet – az itt bemutatkozók számára eltörölték a 35 éves korhatárt is.

Az expó visszatérő jelentkezői között vannak – a teljesség igénye nélkül – tetováló szalon tulajdonosok, ruházat tervezők és készítők, építőipari kivitelezők, légkondicionáló berendezések forgalmazói, de a szépségipar szereplői is évről évre sikerekről számolnak be a rendezvény kapcsán.

A rendezvény Eger egyik leglátogatottabb közösségi terén, az Agria Parkban kap helyet, így 15-20 ezer fő érdeklődő látogatóra számítunk. A szervező Agria Universitas Egyesület pedig gondoskodik a rendezvény országos szintű meghirdetéséről, reklámozásáról – a vállalkozások megjelenési lehetőséghez jutnak a programfüzetben is.

A vállalkozóknak ingyen biztosítják a standot, a promóciót és díjmentesen vehetnek részt a vállalkozásfejlesztési konferencián, tanácsadásokon – így közel 350 000 Ft-os programcsomagot kapnak. A részvételhez regisztráció szükséges (jelképes 10 000 Ft/vállalkozás/2 fő), mellyel a vállalkozás képviselői egy szállás-, étkezés és programlehetőségekhez kedvezményt nyújtó Expo-kártyához jutnak. A regisztrációs díj így már a szállás-költségeknél megtérül.

De a 35 év feletti vállalkozók üzletük bemutatására standot bérelhetnek a rendezvényen, 250 000 Ft/ nap helypénz ellenében.

Jelentkezni 2013. március 1-jéig lehet a jelentkezési lapon, és a nyilatkozat kitöltésével, melyek letölthetők az Agria Universitas Egyesület honlapjáról.

További információkat kaphatnak Berta Diána programszervezőtől a 36/20-4947-288-es telefonon illetve a junex.aue@gmail.com e-mail címen..
SZUPERINFO.HU