Jakupcsek Gabriella újra talkshow-t vezet

Jakupcsek Gabriella újra talkshow-t vezet
Március közepétől ismét van talkshow az M1-en, mégpedig Jakupcsek Gabriella vezetésével.

A televízióst 2011 őszén Szente Vajk és Csiszár Jenő partnereként a Magyarország, szeretlek! című honismereti vetélkedő vezetésére kérte fel a közszolgálati csatorna, majd idén tavasszal elindult a Ridikül nevet viselő talkshow is.
– A Ridikül hangsúlyozottan más, mint a korábbi beszélgetős műsorok. Mégis miben?
– A minden hétköznap délután jelentkező műsorban három közismert hölgyvendég társaságában olyan témákról beszélgetünk, amelyek minden nő között felmerülhetnek, ha összefutnak egy kis csevejre. Teljesen hétköznapi dolgokról van szó, mint például a gyereknevelés vagy a párkapcsolatok. Az a célunk, hogy mindenki érintve érezze magát, felismerje, hogy amiről társalgunk, már vele is megtörtént, vagy bármikor megtörténhet. De nemcsak a hölgyek, az urak véleményét is meghallhatjuk, hiszen minden alkalommal bekapcsolódik a társalgásba egy köztiszteletben álló férfi meglepetésvendég is, aki segít abban, hogy a beszélgetések során jobban megismerhessük és megérthessük egymást. – A másik műsor, amelyre felkérték, a Magyarország, szeretlek!
– Nagyon szeretem, és a nézők részéről is sok pozitív visszajelzés érkezik. Borzasztó jó érzés, amikor megállítanak az utcán, és gratulálnak ehhez a vetélkedőhöz. 

– Vajon mitől ennyire sikeres?
– A Magyarország, szeretlek! az M1 legmagasabb nézőszámot elérő műsorai közé tartozik. Egy családi vetélkedő, amelynek legnagyobb vonzereje szerintem az, hogy minden korosztály számára nyújt valami érdekeset, izgalmasat. Például a négy és fél éves kislányom is imádja, és boldogan nézi. Az emberek megszerették a mi hármasunkat Vajkkal és Jenővel (Szente Vajk és Csiszár Jenő – szerk.), és élvezettel követik, hogyan oldják meg a humoros feladványokat a műsorban szereplő közismert személyek. 

– Sem a talkshow, sem a vetélkedő nem új műfaj az Ön számára, mindkettő esetében hosszú évek munkáját tudhatja maga mögött. Jelenthetnek-e még valamiben új kihívást?
– Valóban, mindkettőben nagyon sokat dolgoztam már, és otthonosan érzem magam bennük, de egy új műsor mindig kihívás. Talán ahhoz hasonlítanám, amikor a színész egy következő szerepre készül. 

– Szinte nincs olyan műsortípus, amelyben ne próbálta volna ki magát. Melyik állt a legközelebb Önhöz?
– Reggeli és közéleti műsorokat is vezettem hosszú ideig, de elmondhatom, hogy talán a szórakoztató műfajban érzem igazán jól magam. És külön öröm számomra, hogy a műsorok készítői olyan produkciókkal kapcsolatban gondolnak rám, amelyek az egyéniségemhez közel állnak.

– Mit szeret legjobban a munkájában?
– Szerintem az enyém a világ egyik legérdekesebb munkája. Szeretem benne, hogy nagyon érdekes emberekkel ismerkedhetem meg, és beszélgethetek, és szinte percenként csodálkozhatom rá a világra. 

– Több évig vezette a Danubius Rádiónál (mai Class FM) a Cappuccino Tripla című reggeli műsort, azonban több mint tíz éve nem része az életének a rádiózás. Érzi a hiányát?
– Igen. A rádió nagy szerelmem, a reggeli műsor az egyik kedvencem volt. A zenei rádiókban viszonylag kevés beszéd van, viszont én alapvetően „talk rádiós” vagyok, a verbalitásomból élek. Rádióban is olyan műsorban tudom elképzelni magam, ahol erre szükség van. 

– Van olyan kihívás, amit még nem sodort Ön elé az élet, de mindenképpen szeretné, ha lehetősége volna azon a területen is megmutatkoznia?
– Én erre nem így tekintek. Nekem egy mesterségem van, és abban minden új műsor egy új feladat, amely ha megtalál, az fantasztikus dolog. Úgy gondolom, már mindent kipróbáltam, amit lehetett, sokat küzdöttem, voltak sikereim, és nincs bennem elégedetlenség vagy hiányérzet. Én már örömből televíziózom. Nem az munkál bennem, hogy minél több feladatom legyen, hanem az, hogy amit csinálok, minél jobban csináljam. Megtisztelő számomra az is, hogy többnyire olyan műsort kapok, amelyben utat kell törni. Azaz nem az ikszedik kvízjáték vagy az ipszilonodik talkshow vezetésére kérnek fel, hanem olyan újdonságot bíznak rám, amelynek éppen abban az időszakban be kell vezetnie valamit, vagy meg kell változtatnia egy nézői szokást. Ez kihívásnak is tekinthető, de nagyfokú rizikót is hordoz. 

– Ha nem ez lenne a hivatása, milyen szakmát tudna még elképzelni magának?
– Ma már biztosan tudom, hogy ha újraszületnék, akkor orvos lennék. Erkölcsileg és emberileg is felemelő hivatásnak tartom, amelyben az ember minden nap épít valamit, és ad önmagából. Nagyon nagyra tartom az orvosokat. 

Budai Klára

 

 .
SZUPERINFO.HU