Javul a rehabilitációs ellátás

Javul a rehabilitációs ellátás
A keszthelyi kórház ellátási szerepének erősítését jelenti az a beruházás, ami közel egy év alatt készül el az intézményben. Az EU-s társfinanszírozású segítséggel, teljes összegben pályázati fedezettel zajló fejlesztés a rehabilitációs szolgáltatást érinti.

A nagyságrendi jelentőséget mutatja, hogy a 242 ágyas intézményben 134 ágy a krónikus és rehabilitációs ellátást igénylők rendelkezésére áll. Elhelyezést illetően az osztály a régi, elhasználódott állapotú épülettömbben működik, aminek két szintjét teljesen felújítják. A beruházás a rehabilitációs profil kiszélesítését is lehetővé teszi a jövőben.
A munkálatok megkezdéséről szóló tájékoztatón elhangzott: az Új Széchenyi Terv Regionális Operatív Programban sorra kerülő beruházást a Nyugat-Dunántúlon található kórházak konzorciumban végzik. Az együttműködés vezetője a győri székhelyű Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, a menedzsmenti munka ellátására a pályázat benyújtásában is közreműködő Magyar Fejlesztési Iroda Zrt. kapott megbízást.
A keszthelyi kórház számára rendelkezésre álló 242,5 millió forintból minőségükben korszerűsítik a kórtermeket, valamint az egyéb rehabilitációhoz szükséges helyiségeket alakítanak ki, megteremtik a feltételeket az egyes betegcsoportok szerinti elkülöníthetőséghez. Az építkezés során az érintett területen az akadálymentesítés feltételei is teljesülnek, rehabilitációs szakrendelőt hoznak létre a járóbetegeknek.
A kivitelező vállalkozó a keszthelyi Fitotron Kft., a beruházás átadásának határideje 2014 év február vége..
SZUPERINFO.HU