Jégfesztivál a Városligeti Műjégpályán

Jégfesztivál a Városligeti Műjégpályán
Jégfesztiválra várja február 7. és 10. között a budapesti Városligeti Műjégpálya a jeges sportok szerelmeseit.

A csütörtöktől vasárnapig tartó programon többek között jéghoki-mérkőzéssel, korcsolya-bemutatókkal, ügyességi vetélkedőkkel és off-road pályával is készülnek a szervezők, valamint egy Guinness-rekordkísérlet részeként a világ legnagyobb túrórúdját is megkóstolhatják a helyszínre látogatók. A Magyarországon először megrendezett jeges erősember versenyen, az Ice Man Hungaryn méri össze tudását Nagy Ákos vezetésével a magyar “erős emberek” egy csapata, ezt követően pedig újra jégre lépnek az 1980-as, 1990-es évek bajnokai az FTC és UTE öregfiúk jégkorong meccsén. Őket a Kockás Kupa bajnokságon az utánpótlás követi.

A jégvilág profi szereplői között pályára lép Sebestyén Júlia műkorcsolya Európa-bajnok, tanítványaival együtt Engi Klára többszörös jégtánc magyar bajnokok, Szuper Levente hokikapus és színes bemutatóval készül a Jégcsillag SE korcsolyacsapata.

A Mitsubishi egy különleges off-road pályán szemlélteti a sofőröknek a szélsőséges téli útviszonyokat, a közönség pedig a rendezvény egész ideje alatt ügyességi vetélkedőkön teheti próbára tudását.

A szervezők korabeli jelmezes bemutatók és filmek segítségével felelevenítik a Műjég történetét.

A rendezvény korcsolyával és anélkül is látogatható, a szervezők minden érdeklődőt egy ajándék forró itallal vendégelnek meg. A részletes programokról a www.jegremindenki.hu oldalon lehet tájékozódni.

 .
SZUPERINFO.HU