Jelentkeztek az al-Kaida iraki vezérének gyilkosai

Egy Amerika-barát iraki törzsszövetség kedden bejelentette, hogy harcosai ölték meg az Al-Kaida iraki vezérét, Abu Ajjúb al-Maszrit.

Előzőleg kedden az iraki belügyminisztérium titkosszolgálati értesülésekre hivatkozva közölte, hogy al-Maszri belső hatalmi harc áldozatául esett. De az Al-Kaida iraki szárnya cáfolta a halálhírt.

Az amerikai katonai hatóságok nem tudták megerősíteni al-Maszri megölésének hírét. A holttestet senki sem látta.

Az AFP francia hírügynökség értesülése szerint az Al-Kaida-vezért a Dulaim törzs emberei ölték meg. Ez a törzs tagja egy olyan törzsszövetségnek, amely eleinte fellépett az amerikai megszállás ellen, majd átállt az amerikaiak oldalára, és az Al-Kaida ellen kezdett harcolni.

Az egyiptomi születésű al-Maszri azt követően lett a nemzetközi terrorhálózat iraki vezetője, hogy az amerikaiak megölték az Al-Kaida addigi iraki vezérét, Abu Muszab al-Zarkavit.

Az iraki al-Kaida cáfolja vezérének halálhírét

Irakban kedden az Al-Kaida szervezethez tartozó felkelő csoportok egy szövetsége nyilatkozatban cáfolta, hogy meghalt volna az Al Kaida iraki szárnyának vezetője. A felkelők szervezete egy interneten közzétett nyilatkozatban azt állította, hogy “al-Maszri él, és tovább harcol Isten ellenségeivel”..
SZUPERINFO.HU