Jogszabálysértő módon járt el az Erste Bank Hódmezővásárhellyel szemben

Jogszabálysértő módon járt el az Erste Bank Hódmezővásárhellyel szemben
Hárommillió forint bírsággal sújtotta a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete az Erste Bank Zrt-t, mivel a pénzintézet az önkormányzat számlavezető bankjaként jogszabálysértő módon járt el Hódmezővásárhellyel szemben – mondta el Lázár János országgyűlési képviselő csütörtökön Hódmezővásárhelyen.

A képviselő kifejtette: az Erste Bank Zrt. Hódmezővásárhely Önkormányzatának számlavezető pénzintézeteként helyzetével visszaélve inkorrekt, tisztességtelen és a törvényeket sértő lépéseket tett a várossal szemben, annak érdekében, hogy az önkormányzat fogadja el a számlavezetési feltételek a város számára kedvezőtlen módosítását. A bank magatartása miatt – országgyűlési képviselőként – a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez fordult. A PSZÁF dokumentumokat és tájékoztatást kért a banktól, amelyek alapján megállapította, hogy az Erste Bank Hungary Zártkörűen Működő Részvénytársaság megsértette a pénzforgalmi szolgáltatás nyújtásáról szóló 2009. évi LXXXV. törvényt.

 

A felügyelet határozatban írta elő pénzintézet számára, hogy mindenkor feleljen meg a hatályos jogszabályi rendelkezéseknek, ezen túlmenően a pénzforgalmi szolgáltatások nyújtására vonatkozó jogszabály megsértése miatt 3 millió forint összegű bírság megfizetésére kötelezte az Erste Bankot.

(Göbl Vilmos – sajtóreferens).
SZUPERINFO.HU