Jön a Fixi-döntő

Jön a Fixi-döntő
Már a döntő fordulóra készülnek a keszthelyi Mazsola Kerékpáros SE fixi-tekerős versenysorozatának eddigi legjobbjai.  A pedálsportos közösség a Royal Fixi Klub városi társszervezeteként még tavaly indította el a versenyt.

A tavaszig tartó pedáltekerős program házigazda szerepét a John’s Pub vállalta, ahol minden hónap utolsó szerdáján mérethették meg magukat a nevezők az „örökhajtós” fixi-bicikliken. A futamok már kezdettől fogva fergeteges hangulatban, nagy izgalmak közepette zajlottak. E technikai sport érdekessége, hogy a fixi kerékpárok speciális hajtást igényelnek: a forgótengelyen nincsen szabadonfutó mechanika, a hátsó kerékkel együtt a pedálok is forognak, így nem lehet a lábakat pihentetni.
    Az esemény nagyszerű szórakoztató és sportnappá vált, s nemcsak a fixi-gépek nyergébe szállók körében, hiszen minden alkalommal népes szurkolótábor is „hajtott” rá, hogy a legjobb eredmények születhessenek. Egy futamban 500 méteres „távot” kellett megtenni minél rövidebb idő alatt. Nemcsak egymással, hanem az órával is versenyeztek a tekerők, eddig 5 alkalommal. A versenyben maradt legjobbak közt az április 24-én sorra kerülő döntő hozza meg a végső eredményt..
SZUPERINFO.HU