Jónak lenni jó! – Herczegh Anita: sok önzetlen segítő van az országban

  17 dec 2017

Budapest – Nagyon sok önzetlen segítő van az országban, akik nemcsak advent idején, hanem egész évben rendszeresen végeznek önkéntes munkát – mondta el Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jószolgálati nagykövete vasárnap a közmédia Jónak lenni jó! című jótékonysági műsorában a Duna televízióban.
Herczegh Anita kiemelte, hogy személyesen részt vett már több alkalommal a szeretetszolgálat munkájában és lenyűgözte az a profizmus, amellyel segítő tevékenységüket végzik, legyen szó bármilyen területről: a hajléktalan-ellátásról, a romák lakta falvakban a felzárkóztatásról, a gyerekek segítéséről, a mentőszolgálat működtetéséről, adománycsomagok gyűjtéséről és szétosztásáról határon innen és túl a rászorulóknak. Hozzátette: nagyon fontos, hogy mennyire okosan segítenek és ez a Máltai Szeretetszolgálatnál nagyon meggyőzően működik, látszik a több éves tapasztalat. Sokat vannak együtt a rászorulók csoportjaival, pontosan tudják, hogy mikor és hogyan kell a legjobban hiányzó segítséget eljuttatni – mutatott rá.
A jószolgálati nagykövet felidézte, hogy a szeretetszolgálattal részt vett már többek között árvízi védekezésben, mozgássérült fiatalok táboroztatásában, egy tarnadobi évzárón, adománygyűjtésen, látogatott hajléktalanszállót és szegény falvakat Kárpátalján. Mint mondta, fontosnak érzi, hogy személyesen részt vegyen a munkában, hiszen csak akkor lehet okosan segíteni, ha ismerjük ezeket az embereket, ha vannak közös élmények – hangsúlyozta.
Elmondta, hogy amióta önkéntes munkát végez – elsősorban a Máltai Szeretetszolgálattal, de más szervezetekkel is – jobb lett a véleménye az emberekről, mint korábban volt, mert módja volt meglátni, hogy rengeteg önzetlen segítő van az országban. Ki pénzzel, ki munkával támogatja a rászorulókat, de nagyon sok névtelen segítő tevékenykedik, aki nemcsak advent idején, hanem rendszeresen végez önkéntes munkát.
Herczegh Anita kiemelte: éreznünk és hinnünk kell, hogy ha mi adunk segítséget, azzal mi is gazdagodunk, nem csak a megajándékozottak.
A közmédia Jónak lenni jó! jótékonysági akciójának idei kedvezményezettje a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A 1350-es adományvonalon eddig több mint 22 millió forint, az adomanyozz.hu oldalon mintegy 5 millió forint gyűlt össze, a Gyermelyi Zrt. 7 millió forintot ajánlott fel.
A licitre bocsátott és fix áron megvásárolható tárgyakat a mediaklikk.hu/jonaklennijo oldalon tekinthetik meg az érdeklődők.
– MTI –