Júniusban rendezik az első Nemzeti Futóversenyt

Budapest – Június 8-án Budapesten rendezik meg első alkalommal a Nemzeti Futóversenyt, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet az egészséges életmód és a rendszeres sportolás fontosságára.

A szervezők hétfői tájékoztatása szerint a rajt és a befutó a Hősök terén lesz, az útvonal pedig az Andrássy úton halad végig. A nevezési díjakból preventív, egészségmegőrző programokat támogatnak.

“A Nemzeti Futóverseny csodálatos, történelmi helyszínen halad végig. A tíz kilométer mellett rövidebb, öt kilométeres távra is nevezhetnek, amely tökéletes kezdés azok számára is, akik még nem indultak futóversenyen” – nyilatkozta Kocsis Árpád, a Budapest Sportiroda vezetője.

A rendezvény célja továbbá, hogy javítson azon a statisztikán, miszerint Európa legelhízottabb nemzete a magyar, a világon pedig a negyedik helyen áll.

“Ez elszomorító, és egyben számos problémára világít rá a magyarok életmódjával kapcsolatban. A futóverseny nem csak egy rendezvény, küldetése is van: az ország megmozgatása és életmódváltásra késztetése” – mondta Kovács István olimpiai és világbajnok ökölvívó, a Nemzeti Futóverseny egyik nagykövete.

– MTI –.
SZUPERINFO.HU