Jutalmat és elismerést kaptak a migránshelyzetben helytálló vasutasok

Jutalmat és elismerést kaptak a migránshelyzetben helytálló vasutasok

A menekülthelyzet kezelésében érintett vasutas munkavállalók a MÁV-csoport vezetői döntésének köszönhetően jutalomban részesülnek, a többletterhelés elismeréseként 20 000 forint értékű Étkezési Erzsébet-utalványt kapnak.

A MÁV hónapokig példamutatóan helytálló mintegy 1400 munkatársa ezt a többletjuttatást a nekik járó túlóradíj mellett kapják meg. A vasúttársaság több vezetője is elismerést vehetett át a migránsválság során végzett szakmai munkájáért. Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a Köz Szolgálatért Érdemjel arany fokozatában részesült, Pál László általános vezérigazgató-helyettesnek miniszteri elismerő oklevelet adományozott dr. Pintér Sándor belügyminiszter.

MAV_David_Ilona_kituntetetekkel_Ughy_Horvath_Ispan_20151021

A hazánkba immár hónapig érkező menekültek áradata mind vasútszakmai, mind jogi, mind emberi-morális szempontból hatalmas kihívás elé állította a MÁV-csoportot. A nemzeti vasúttársaság elsődleges feladata közszolgáltatási feladatainak ellátása, a magyar állampolgárok és a nemzetközi utazóközönség kiszolgálása. A MÁV-csoport érintett munkavállalóira – a felső vezetőktől a jegyvizsgálókig és a járműkarbantartókig – hatalmas nyomás nehezedett, felelősségük óriási. A vasutasok a rendkívüli helyzetben példamutatóan helytálltak, sokszor a munkaköri elvárásokon felül teljesítettek, amit a közelgő nemzeti ünnep alkalmából több szinten is elismertek.

MAV_David_Ilonanak_erdemjel_atadas_20151022

Jutalomban részesül a menekülthelyzet kezelésében közvetlenül érintett és folyamatosan a megváltozott munkakörülményekben részt vett mintegy 1400 vasutas munkavállaló. A MÁV-csoport vezetőségi döntésének köszönhetően, a többletterhelés elismeréseként az érintett szolgálati helyeken, meghatározott munkakörben foglalkoztatott kollégák részére a vasúttársaság – egyszeri juttatásként – 20 000 forint értékben Étkezési Erzsébet-utalványt biztosít. Ezt többletjuttatást a vasúttársaság munkavállalói a nekik járó valamennyi – a munkaszerződésükben és a Kollektív Szerződésben rögzített feltételek szerinti – munkabér és túlóradíj mellett kapják meg. A jutalom a 2015-ös negyedik negyedévi utalványosztással egyidejűleg jut el a munkavállalókhoz.

A vasúttársaság több vezetője is komoly elismerést vehetett át a migránsválság során végzett szakmai tevékenységéért. A mai napon Dávid Ilona, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója a Köz Szolgálatért Érdemjel arany fokozatában részesült a Belügyminisztériumtól az október 23-i nemzeti ünnep alkalmából; Pál László általános vezérigazgató-helyettesnek pedig miniszteri elismerő oklevelet adományozott dr. Pintér Sándor belügyminiszter. Október 21-én a MÁV-csoport három vezető szakemberének munkáját jutalmazta Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter: Ughy Kálmán, a MÁV-START Zrt. technológiatervezési vezetője Közlekedésért érdemérmet kapott; Ispán László, a Budapest-Keleti Csomóponti Főnökség vezetője, valamint Horváth László budapesti területi személyszállítási és vontatási igazgató miniszteri elismerő oklevelet vehetett át.

(Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt.).
SZUPERINFO.HU