Kaláka Fesztivál: Gárdonyi, a költő – dalnokpályázat

A június 28. és 30. közt Egerben rendezendő Kaláka Fesztiválra dalnokversenyt is hirdetnek.
A június 28. és 30. közt Egerben rendezendő Kaláka Fesztiválra dalnokversenyt is hirdetnek.
Ismerjük meg Gárdonyit, a költőt! Hogy ez még jobban sikerülhessen, a Kaláka Fesztivál – Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata a Dobó István Vármúzeum Gárdonyi Géza Emlékmúzeumával és az Egri Kulturális és Művészeti Központtal együttműködve – pályázatot hirdet Gárdonyi Géza verseinek megzenésítésére az író születésének 150. évfordulója alkalmából.

Gárdonyi Géza több mint másfél száz verset írt, ezek olvashatók és letölthetők a Magyar Elektronikus Könyvtár oldaláról. A pályázatra szólisták és együttesek műveit várják a szervezők mp3 formátumban. Egy előadó legfeljebb négy dallal pályázhat.

A zsűri – melyet a Kaláka együttes alkot – által kiválasztott dalokat felteszik a fesztivál honlapjára, ahol a közönség is szavazhat, mely produkciók tetszettek. A legtöbb voksot kapott három előadás jutalomban részesül.

A kiválasztott dalokat Egerben, a Kaláka Fesztiválon mutathatják be az előadók az Érsekkertben, a Bródy-Gárdonyi szoborcsoport mellett felállított színpadon 2013. június 30-án.

Az előadásokról élő hangfelvétel készül, amely CD-lemezen is megjelenik.
A dalokat március 1. és április 30. között lehet feltölteni a Fesztivál honlapjára.
A pályázatról további információ a Kaláka Fesztivál honlapján, a „kapcsolat” menüpontján kérhető.
Minden pályázónak sikeres, eredményes munkát kívánnak a Kaláka Fesztivál szervezői és a névadó együttes tagjai!

A tavalyi, első Egerben lezajlott Kaláka Fesztiválról szóló írásunkat itt olvashatnak, a 2013. június 28. és 30. közt, a hevesi megyeszékhelyen rendezendő eseménysorozat tervezett programjáról pedig itt tájékozódhatnak..
SZUPERINFO.HU