2018.02.9 09:29; Frissítve: 2018.02.9 18:53


Diplomaosztó a Miskolci Egyetemen – „Elvetettük a magokat, most pedig aratunk”

Diplomaosztó a Miskolci Egyetemen – „Elvetettük a magokat, most pedig aratunk”
Miskolc – Több mint 500 végzős hallgató vette át csütörtökön és veszi át pénteken a diplomáját a Miskolci Egyetemen.
hiba beküldése

– A magyar népi bölcsesség úgy szól, ki mint vet, úgy arat. A vetés és aratás körforgása az egyetemi életre is igaz. Önök, hallgatók és mi, oktatók négy-öt évvel ezelőtt elültettük a magvakat, és most eljött az aratás, azaz a diplomaátadás ideje – fogalmazott dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora köszöntőjében, az intézmény csütörtök délelőtti diploma­átadó, ünnepi szenátusi ülésén.

A Műszaki Anyagtudományi Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar több mint 200 hallgatója öltözött ünneplőbe ezen a napon, hogy a sok-sok tanulás és munka eredményét jelentő oklevelét átvehesse.

Az egyetem vezetője úgy folytatta: – A diplomaátadás azonban nemcsak hallgatóink és családtagjaik számára életük egyik legjelentősebb eseménye, hanem higgyék el, az egyetem dolgozói számára is ünnep, hiszen bizonyítéka annak, hogy az elmúlt években sikeresen láttuk el a fel­adatunkat.

diploma-oszto-unnepseg07-st

Szerencsések

Az ünnepségen részt vett Gondos Judit közigazgatási államtitkár is, aki köszöntőjében azt hangsúlyozta, a diplomaátadón megjelent hallgatók szerencsésnek érezhetik magukat, hiszen jó egyetemet választottak, jó szakmát szereztek, ráadásul mindezt olyan időszakban tették, amikor a fiatalok korszerű szaktudására nagy szüksége van a gazdaságnak.

diploma-oszto-unnepseg22-st

Szívesen fogadják

– Azt tapasztaljuk, hogy a munkáltatók az önökhöz hasonló, jól képzett munkaerőt szívesen fogadják, és gyorsan el is kapkodják. Remélem, hogy hazánk gazdasági teljesítménye és a jelenlegi gazdasági környezet egyre több és jobb lehetőséget kínál önöknek is – fogalmazott az államtitkár, kiegészítve azzal: amikor egy-egy hazai vagy külföldi beruházó helyet keres, elsőként azt mérik fel, hogy ott van-e elég szakképzett munkaerő. Ezért rendkívül fontos, hogy a gazdaság szereplői és az egyetemek szorosan együttműködjenek. Erre a Miskolci Egyetem kiváló példa – emelte ki az államtitkár.

Jelezte: a hallgatók frissen megszerzett tudása csak rövid ideig lesz teljes értékű, hiszen gyorsan változó világunkban, a digitalizációs korszakában minden munkavállalónak lépést kell tartania a fejlődéssel. Gondos Judit arra biztatta a fiatalokat, hogy igyekezzenek megőrizni diplomájuk értékét, szerezzenek tapasztalatokat, fejlesszék tovább tudásukat, és törekedjenek arra, hogy szakmájukban tartozzanak a legjobbak közé. Végül arra biztatta a végzett hallgatókat, hogy forduljanak a közigazgatás felé is, hiszen jelenleg az ágazatban 200 üres álláshelyre keresnek kollégákat.

– Hegyi Erika –

diploma-oszto-unnepseg25-st


Friss diplomával a kézben

Maksa Bence: – Jogász szakon végeztem. A jövőről már van elképzelésem, lassan körvonalazódik, hogy hol fogok dolgozni. Én nagyon jól éreztem magam az egyetemi évek alatt. Sikerült többször eljutnom külföldre Erasmus program segítségével. Ezt mindenkinek ajánlom. Azt még nem tudom, hogy nekem való-e ez a pálya, amit 18 évesen választottam, majd kiderül. Volt osztálytársaim más úton indultak, és tapasztalom, hogy mérnökként magasabb fizetésre számíthatnak. Most úgy tűnik, hogy ők vannak előnyben, de ez idővel változhat.

Bruckner János: – Számomra lassan teltek az egyetemi évek, és nehéz volt a jogász képzés. A nehézséget az adta, hogy levelezőn végeztem a tanulmányaimat, és bizony nem volt könnyű összeegyeztetni a munkát a tanulással. Most az autóiparban dolgozom, de valószínűleg ez változni fog. Az álláshirdetéseket böngészve láttam, hogy jogászként sok lehetőségem van. Hogy mennyi lesz a fizetés? Látom, hogy nagy különbség van munkahely és munkahely között. Több embertől hallottam már, hogy a befektetett energia nem kifizetődő.

diploma-oszto-unnepseg28-st


alberlet1_650
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy hét múlva lezárul a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezés határideje. Az érdeklődési kör és a megálmodott karrier mellett számos szempont szerint mérlegelhetnek a diákok, mielőtt eldöntenék, hogyan tovább. A fővárosi intézmények igen népszerűek, a magas...További hírek a Szikszó hírei kategóriából
360 fokos videó: Repülő csészealj szállt le Szikszón
Szikszó - Amikor egy 60 tonnás daru emel be repülő csészealjra hasonlító, hatalmas gyártósori elemet egy [...] tovább »
A szikszói Hell 5 milliárd forintos beruházása
Szikszó - A töltő- és zárógépet emelik le a szállítójárműről a Hell Energy Magyarország Kft. szikszói [...] tovább »
Folyamatosan fejlesztenek Alsóvadászon
Alsóvadász - Sikeres pályázatok soráról számolt be a polgármester. tovább »
Az Eucharisztia Ünnepén Homrogdon
Homorogd - A 2020-as eucharisztikus kongresszusra készülődés jegyében tartották meg az Eucharisztia Ünnepét a [...] tovább »
Összehangolt munkával biztonságot teremtenek Szikszón
Szikszó - A polgárőrség és a rend­őrség munkáját már közterület-felügyelők is segítik Szikszón. tovább »
Pofonoktól volt hangos a szikszói Inkubátorház
Szikszó - A nézők nemcsak meccset néztek, hanem jótékonykodtak is. tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Magyar Kupa – Dávidnak nem volt esélye Góliáttal szemben
Sényő - A sényőiek számára ritka lehetőség adódott: országos nyilvánosság előtt játszhattak az MTK-val. tovább »
Budapesti női tenisztorna – Stollár hat játékot nyert Cibulkova ellen
Budapest - Stollár Fanny két szettben kikapott az első helyen kiemelt Dominika Cibulkovától a budapesti, 226 750 [...] tovább »
Szárnyalnak a DVSC-TVP ifijei
Debrecen - Újabb két győzelmével megszilárdította vezető helyét az I. osztályú bajnokságban a DVSC-TVP [...] tovább »
Magyar Kupa – Idegenben került előnybe a Balmazújváros
Budapest - Az élvonalbeli Balmazújváros 3-2-re nyert az NB II-es Győr otthonában szerdán, a labdarúgó Magyar [...] tovább »
Phjongcshang 2018 – Az amerikai sífutók első olimpiai sikere, Björgen 14. érme
Budapest - Hét számban avattak győztest a phjongcshangi téli olimpián szerdán, a sífutók szabadstílusú [...] tovább »
Phjongcshang 2018 – Elődöntőben a címvédő kanadai és a német férfi hokiválogatott
Budapest/Phjongcshang - A címvédő kanadai és a német válogatott négy közé jutásával vált teljessé a férfi [...] tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása