2018.02.9 09:29; Frissítve: 2018.02.9 18:53


Diplomaosztó a Miskolci Egyetemen – „Elvetettük a magokat, most pedig aratunk”

Diplomaosztó a Miskolci Egyetemen – „Elvetettük a magokat, most pedig aratunk”
Miskolc – Több mint 500 végzős hallgató vette át csütörtökön és veszi át pénteken a diplomáját a Miskolci Egyetemen.
hiba beküldése

– A magyar népi bölcsesség úgy szól, ki mint vet, úgy arat. A vetés és aratás körforgása az egyetemi életre is igaz. Önök, hallgatók és mi, oktatók négy-öt évvel ezelőtt elültettük a magvakat, és most eljött az aratás, azaz a diplomaátadás ideje – fogalmazott dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora köszöntőjében, az intézmény csütörtök délelőtti diploma­átadó, ünnepi szenátusi ülésén.

A Műszaki Anyagtudományi Kar, az Állam- és Jogtudományi Kar, valamint a Gazdaságtudományi Kar több mint 200 hallgatója öltözött ünneplőbe ezen a napon, hogy a sok-sok tanulás és munka eredményét jelentő oklevelét átvehesse.

Az egyetem vezetője úgy folytatta: – A diplomaátadás azonban nemcsak hallgatóink és családtagjaik számára életük egyik legjelentősebb eseménye, hanem higgyék el, az egyetem dolgozói számára is ünnep, hiszen bizonyítéka annak, hogy az elmúlt években sikeresen láttuk el a fel­adatunkat.

diploma-oszto-unnepseg07-st

Szerencsések

Az ünnepségen részt vett Gondos Judit közigazgatási államtitkár is, aki köszöntőjében azt hangsúlyozta, a diplomaátadón megjelent hallgatók szerencsésnek érezhetik magukat, hiszen jó egyetemet választottak, jó szakmát szereztek, ráadásul mindezt olyan időszakban tették, amikor a fiatalok korszerű szaktudására nagy szüksége van a gazdaságnak.

diploma-oszto-unnepseg22-st

Szívesen fogadják

– Azt tapasztaljuk, hogy a munkáltatók az önökhöz hasonló, jól képzett munkaerőt szívesen fogadják, és gyorsan el is kapkodják. Remélem, hogy hazánk gazdasági teljesítménye és a jelenlegi gazdasági környezet egyre több és jobb lehetőséget kínál önöknek is – fogalmazott az államtitkár, kiegészítve azzal: amikor egy-egy hazai vagy külföldi beruházó helyet keres, elsőként azt mérik fel, hogy ott van-e elég szakképzett munkaerő. Ezért rendkívül fontos, hogy a gazdaság szereplői és az egyetemek szorosan együttműködjenek. Erre a Miskolci Egyetem kiváló példa – emelte ki az államtitkár.

Jelezte: a hallgatók frissen megszerzett tudása csak rövid ideig lesz teljes értékű, hiszen gyorsan változó világunkban, a digitalizációs korszakában minden munkavállalónak lépést kell tartania a fejlődéssel. Gondos Judit arra biztatta a fiatalokat, hogy igyekezzenek megőrizni diplomájuk értékét, szerezzenek tapasztalatokat, fejlesszék tovább tudásukat, és törekedjenek arra, hogy szakmájukban tartozzanak a legjobbak közé. Végül arra biztatta a végzett hallgatókat, hogy forduljanak a közigazgatás felé is, hiszen jelenleg az ágazatban 200 üres álláshelyre keresnek kollégákat.

– Hegyi Erika –

diploma-oszto-unnepseg25-st


Friss diplomával a kézben

Maksa Bence: – Jogász szakon végeztem. A jövőről már van elképzelésem, lassan körvonalazódik, hogy hol fogok dolgozni. Én nagyon jól éreztem magam az egyetemi évek alatt. Sikerült többször eljutnom külföldre Erasmus program segítségével. Ezt mindenkinek ajánlom. Azt még nem tudom, hogy nekem való-e ez a pálya, amit 18 évesen választottam, majd kiderül. Volt osztálytársaim más úton indultak, és tapasztalom, hogy mérnökként magasabb fizetésre számíthatnak. Most úgy tűnik, hogy ők vannak előnyben, de ez idővel változhat.

Bruckner János: – Számomra lassan teltek az egyetemi évek, és nehéz volt a jogász képzés. A nehézséget az adta, hogy levelezőn végeztem a tanulmányaimat, és bizony nem volt könnyű összeegyeztetni a munkát a tanulással. Most az autóiparban dolgozom, de valószínűleg ez változni fog. Az álláshirdetéseket böngészve láttam, hogy jogászként sok lehetőségem van. Hogy mennyi lesz a fizetés? Látom, hogy nagy különbség van munkahely és munkahely között. Több embertől hallottam már, hogy a befektetett energia nem kifizetődő.

diploma-oszto-unnepseg28-st


alberlet1_650
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Egy hét múlva lezárul a felsőoktatási intézményekbe való jelentkezés határideje. Az érdeklődési kör és a megálmodott karrier mellett számos szempont szerint mérlegelhetnek a diákok, mielőtt eldöntenék, hogyan tovább. A fővárosi intézmények igen népszerűek, a magas...További hírek a Bulvár kategóriából
9 dolog, amit érdemes tudni, mielőtt megnézed az új Star Wars-filmet!
Csütörtökön kerül hivatalosan is a magyar mozikba az új Star Wars-film, a Solo. A legfontosabb tudnivalókat [...] tovább »
Catherine Deneuve lesz a főszereplője a cannes-i fődíjas japán rendező következő filmjének
Párizs - Catherine Deneuve francia filmsztár játssza a főszerepét a 71. cannes-i filmfesztiválon Arany Pálmát [...] tovább »
Végleg vége Hosszú Katinka házasságának
Budapest - A sztárúszó hivatalos Facebook-oldalán jelentette be, hogy nem sikerült helyrehozni a házasságát [...] tovább »
Videó: Felhőnek álcázta magát az UFO, de a HD kamera csúnyán lebuktatta
USA - Ez lett ám az emlékezetes kamerateszt: a felvételt készítő lány Floridában, a Vero Beach-en próbálgatta [...] tovább »
Videó: Egy helyen a legcukibb kutyás failek
Örök igazság, hogy a kutyatulajdonosok élete sosem unalmas. Pláne akkor nem, ha a négylábú kedvencbe a [...] tovább »
Videó: Milyen lenne az élet, ha tényleg lapos a Föld? Nos, ilyen…
A lapos Föld őrület megállíthatatlan: amit korábban mindenki csak viccnek gondolt, az rengeteg hívő számára [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Kék Cápák – Minimálisnak mondható hátránnyal jöttek haza
Nyíregyháza - A végére felzárkózott a Nyíregyháza Blue Sharks a férfi kosárlabda NB I B csoport ötödik [...] tovább »
Kutatási eredményeiket ismertették a hallgatók
Debrecen - Sporttudományi kutatásaikról számoltak be a Nyirkos István Szakkollégium tagjai csütörtökön a [...] tovább »
Bükkzsércen ismét válaszút elé érkezett a focicsapat
Bükkzsérc - A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokságok első aranyérmese a Bükkzsérc együttese lett. tovább »
Jó barátok lettek a tanítványokból
Nyíregyháza - Pénzes József legnagyobb boldogsága, hogy szerető család és egykori, hálás kosarasok veszik körül. tovább »
Jégkorong Erste Liga – Három csapat csatlakozna
Budapest - Három csapat, a Vasas, a Debrecen (DEAC) és a Gyergyószentmiklós kíván csatlakozni a jégkorong Erste [...] tovább »
Női kézilabda Eb-selejtező – Kiss Éva kikerült a keretből
Budapest - Kiss Éva, a bajnok Győri Audi ETO KC kapusa sérülés miatt kikerült az Európa-bajnoki selejtezőkre [...] tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása