Kecskeméten bajnok lett a Koczka Kézisuli

Akt.:
Kecskeméten bajnok lett a Koczka Kézisuli
Feszült hangulatú mérkőzésen, döntetlen állás után, hétméteres párbajban győztek a vásárhelyiek. Koczka Gergő egy év alatt a csúcsra juttatta a szivacskézilabdás gárdát.

A hétvégén Kecskeméten rendezték meg az U7-es fiú korosztály számára, az Erima Országos Kézilabda Gyermek-bajnokság Badó László régió döntőjének első felvonását. A vásárhelyi csapat esélyesként utazott, az aranyért szállt harcba.

 

A döntő két hármas csoportban indult, azaz minden csapat két mérkőzést vívott. Az első mérkőzés már döntőnek is beillőnek bizonyult, rendkívül kiélezett csatát hozott, amelyen az eredményt a kezében tartva, mindvégig vezetett a Koczka csapat.

Koczka Kézisuli – Kecskeméti Sportiskola LA 11:9 (6:5)

A csoportbéli második találkozójukon a tét a hármas megnyerése, és a kedvezőbb elődöntős szereplés volt. Az erőviszonyok teljesen egyértelműen megmutatkoztak, az addig kevesebb lehetőséget kapott játékosok hozták magabiztosan a második mérkőzést is.

 

Kecskeméti Sportiskola B – Koczka Kézisuli 7:12 (3:8)

Mivel a csapat csoportgyőztesként zárt, így az elődöntőben a másik csoport másodikjával játszhatott. És szó szerint játszott is a Gézengúz UKC Kalocsa ellen. Újfent javarészt a kezdőbb, fiatalabb (2007-es születésű játékos is gólokat lőtt a vásárhelyi csapatban) játékosok játszottak, és arattak már-már kiütéses, 14 gólos győzelmet.

 

Koczka Kézisuli – Gézengúz UKC Kalocsa 22:8 (12:3)

Következett a döntő, a hőn áhított bajnoki címért. Nagy csatára volt kilátás már a mérkőzés előtt is, amelyre a kecskeméti sportcsarnok lelátója is szépszámú szurkolóval telt meg. Nehezen indult a találkozó, a hazai csapatot ráadásul a kecskeméti játékvezető is igencsak támogatta. Az addig remekül működő, a csapat első számú fegyverének számító védekezésbe jó néhány figyelmetlenség, hiba csúszott. Akadozott a gépezet, a csapat edzője időkérése alatt próbálta tanácsokkal ellátni a tanítványait, akik életük első bajnoki döntőjét játszották, a hőn áhított aranyérmükért. Az időkérés némileg segített, azután folyamatosan lendültek játékba a fiúk, ám a szünetre így is háromgólos hátránnyal vonult a csapat. A pihenő után sem akart jönni a várva várt fordulat, a hazai együttes irányította a mérkőzést. Egészen a 20 perces mérkőzés, 14-15. percéig. Koczka Gergő újbóli időkérése után, óriási lendülettel, akarattal küzdött a csapat, másik fokozatra kapcsolt, és előbb döntetlenre hozta fel a mérkőzést, majd már a vezetést is átvette. Végül a mérkőzés 12:12-es döntetlennel ért véget, azaz következtek a büntető lövések.

 

A párbajban, amelyben a csapatok összesen 3-szor dobhatnak, remekeltek a látszólag fizikálisan és fejben is erősebb vásárhelyiek. A döntőben nem védő, a párbajban viszont remeklő Lőkös Bálint, és az egyedüliként kapuba találó Ombódi Balázsnak köszönhetően, megszerezte első bajnoki címét a Koczka Kézisuli csapata!

Koczka Gergő: Hihetetlen, és egyelőre még felfoghatatlan ez a siker, már rögtön az egyesület első szezonjában. Sokat, nagyon sokat dolgoztunk, küzdöttünk érte, hogy ezt ma átélhessük. Köszönjük mindenkinek, aki támogatott, segített a céljaink elérésében. Szeretnénk még sok hasonló eredményt véghezvinni, ezért már hétfőtől újra kőkeményen edzünk. Két hét van még hátra a szezonból, szeretnénk hazai pályán még egyszer döntőt nyerni a fiúkkal. Nagy öröm, hogy Hódmezővásárhelynek újból vannak stabil fiú utánpótlás kézilabda gárdái. Gratulálok a csapatomnak!

 

A bajnokság 2 döntőből áll, a 2. felvonást Hódmezővásárhely rendezheti meg. A rendezvény június 16-án 10 órától, a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola sportcsarnokában lesz, melyen 15:30-tól kezdődően veszi át a bajnokcsapat a díjait. A Koczka Kézisuli vezetősége szeretettel vár mindenkit a rendezvényre!

 

(koczkakezisuli.com) 

 .
SZUPERINFO.HU