Kék és sárga léggömbök Eger szabad egén az Európa Napon

Akt.:
Kék és sárga léggömbök Eger szabad egén az Európa Napon
Kék és sárga léggömböket eresztettek Eger és Európa szabad ege felé a diákok a megyeszékhelyen rendezett Európa Nap nyitányaként, melyet hazánk Unióhoz való csatlakozásának évfordulója alkalmából rendeznek a mai nap folyamán, színes programokkal invitálva a város polgárait a Gárdonyi Gimnázium előtti térre.

Ragyogó napsütés és nyárias meleg, szikrázó jó idő várta az egrieket a kissé megkésett az Európa Nap megnyitója. A csúszást az okozta, hogy a gárdonyis maturálók éppen német érettségijüket körmölték – reméljük sikerrel –, s a szervezők nem akarták megzavarni buzgólkodásukat. De néhány perccel tíz óra után a Lenkey János Általános Iskola nagykórusa, kék és sárga léggömbökkel a kézben elfoglalta a Kepes Intézet elé fölállított színpadot, s a Himnusz hangjainak felcsendülésével megkezdődhetett az emlékező nap programsorozata.

©

Ezek után Habis László, Eger polgármestere méltatta az emléknap jelentőségét, figyelmeztetve arra, hogy Az Európai Unióhoz való csatlakozásunk évfordulóján ideje elgondolkodnunk a közös európai értékrend kialakításán, összecsiszolásán. Mint elmondta, az egész kontinens értékrendi válsággal küzd, melyen csak akkor lehetünk úrrá, ha megtaláljuk azokat a lehetőségeket, melyek az együttműködésben, együttgondolkodásban vannak.

©

– Uniós állampolgárként optimistán kell néznünk a mát és bizakodóan nézhetünk a jövőbe is – jelentette ki a város első embere, hozzátéve, hogy erre az optimizmusra meg is van minden okunk. Az Unió ugyanis lehetőségek garmadát kínálja, mellyel élnünk lehet, sőt kell. Különösen igaz ez a fiatalokra, akik előtt kinyílt a világ, s Európa bármely szegletében kipróbálhatják magukat. 

– Bízunk abban és hisszük, hogy a kontinens más országaiban szerzett tapasztalataikat fiaink, lányaink hazatérve itthon kamatoztatják majd – adott hangot reményének Habis László, aki nem felejtett el figyelmeztetni arra sem, hogy az a példaértékű fejlesztés és megújulás, melyet nap-nap után élünk meg Egerben, nem valósulhatna meg az Európai Unió nyújtotta támogatás nélkül.

– Éljünk a lehetőségekkel, melyet az uniós tagság nyújt hazánk, városunk számára! – E szavakkal nyitotta meg a város polgármestere az Európa napot, majd vezényszavára a lenkeys diákok égnek eresztették az Európai Unió lobogójának színeiben pompázó kék és sárga léggömböket, melyek vidáman szálltak egyre magasabbra Eger, Magyarország és Európa szabad egén.

Tekintse meg képgalériánkat!.
SZUPERINFO.HU