Kesznyéten: még szabad a hídjárás, a tél miatt később kezdődik a felújítás

  23 Már 2018

Kesznyéten – Határozatlan időre elhalasztották a felújításra váró kesznyéteni Sajó-híd lezárását.
Mint írtuk, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és Kesznyéten Község Önkormányzata által alakított konzorcium 279 millió 400 ezer forintot nyert el a kesznyéteni Sajó-híd felújítására. A munkálatok – a tervek szerint – március 22-én, azaz csütörtökön kezdődtek volna el, és várhatóan négy hónapon át tartottak volna. A feltételes mód oka, hogy határozatlan időre elhalasztották a hídrekonstrukciós munkálatok megkezdését.
„Február 16-án a kivitelező és az önkormányzat részvételével megtartott egyeztetésünkön a munkaterület átadását március 19-ére, a híd lezárását pedig március 22-ére terveztük – nyilatkozta Tiszaújváros internetes honlapján Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztályvezetője. – A télies időjárás elhúzódása miatt társaságunk téli üzemeletetési időszakának lezárása a szokásos március 15-éről bizonytalan időre – az időjárás tavaszira fordulásáig – el lett halasztva, ami az építési, kivitelezési munkák kezdésének módosítását is jelenti. A téli időszak lezárását követően újabb egyeztetés várható, ahol a tényleges munkakezdési időpontot is rögzíteni fogjuk. Az új kezdési dátumokról és a lezárás pontos időpontjáról a lakosságot időben tájékoztatni fogjuk…”
nagyon-megerett-mar-a-rekonstrukciora-a

Megérett a felújításra

A kesznyéteni Sajó-hidat 1963-ban építették, azaz több, mint fél évszázadot szolgált már. Kecső Imre, Kesznyéten polgármestere nyilatkozta:
„Nem kell ahhoz szakértőnek lenni, hogy mindenki meggyőződjön róla, mennyire megérett a híd a felújításra. Elég végighaladni vagy végigsétálni rajta. Hosszú évek óta készülünk arra, hogy felújítsuk. Most végre sikerül.”
A hír rossz oldala, hogy ez idő alatt a hidat nem lehet használni, azaz terjedelmes kerülőúton lehet eljutni Kesznyétenből például Tiszaújvárosba, ahol nagyon sokan dolgoznak a községben élők közül.

Hosszú kerülőúton

Mint megtudtuk, a hídlezárás idején a menetrend szerinti autóbuszok Kesznyéten és Tiszaújváros között Sajóládon keresztül közlekednek, ami igencsak megnöveli a menetidőt. Erre az időre természetesen külön menetrendet alakít ki az Észak-Magyarországi Közlekedési Központ Zrt.
Aki autóval akarja majd megközelíteni mondjuk Tiszaújvárost, vagy hazatérni onnan, az használhatja a girincsi és a körömi kompot, amelyek ebben az időszakban hosszabbított nyitva tartással működnek a forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében.
– Szaniszló Bálint –


[related-post post_id=”3791535″]