A IX. műszak

A IX. műszak
A Keszthelyi Balatoni Múzeumban a napokban nyílt meg az a kiállítás, melyen a hagyományos cserszegtomaji Szabad Művészek Alkotó Közössége (MŰSZAK) nyári alkotótáborában készült munkák láthatók.

A közösség minden évben egy Keszthelyhez és vidékéhez, a Balatonhoz kötődő művész életműve előtt tiszteleg. Idén az alkotókat Boromisza Tibor (1880-1960) festőművész inspirálta, aki Bácsalmáson született, tanulmányait 1904-ben kezdte a nagybányai művésztelepen. Idősebb kori éveit élte Keszthelyen 1945-1953 között, Szentendrén hunyt el. Alkotói szellemisé­gében festők, grafikusok, szobrászok, irodalmárok dolgoznak együtt Cserszegtomajon.
A kulturális piknik jellegű találkozót a Takács Ferdinánd és Takács Szencz Lívia művészházaspár hozta létre, saját otthonukban helyet adva a programnak. A témaként szereplő jeles elődök világába való illeszkedés mellett ihlető a résztvevők által csak „tündérkertként” aposztrofált helyszín, aminek hatása ugyancsak odakerül a vászonra, valamint az irodalmat felölelő programok közé.
Közösen, alapjaiban azonos témából kiindulva jelenítik meg szabadon a művészetek sokféleségét egy közös vonás mentén, mely kapocs a művészeti ágak közt. A múzeumi őszi időszakos kiállítás rendezése is kezdettől fogva tartó hagyomány. Változatos tematikájú, különböző képzőművészeti stílust képviselők alkotásait felvonultató tárlat várja ezúttal is a MŰSZAK tagjainak munkássága iránt érdeklődő művészetkedvelő közönséget az év végéig.
H. Á.Keszthely.
SZUPERINFO.HU