A legmagasabb hazai turisztikai díjat kapta Könnyid László

A legmagasabb hazai turisztikai díjat kapta Könnyid László
Pro Turismo-díjjal ismerte el a szakma Könnyid László, a hévízi Hotel Európa fit 4 csillagos superior szálloda igazgatójának, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elnökének munkáját.

A kitüntetett életpályája az egyetemi évek után külföldön töltött pár évet leszámítva kötődik Hévíz említett, az ország egyik vezető gyógy- és wellness szállodájához, melynek 14 éve a vezérigazgatója. A díjban azok részesülhetnek, akik elkötelezettek a minőség és a turizmushoz kapcsolódó bármi érték iránt, példát mutatnak a szakmának. Könnyid László kezdeményező, irányító munkája közvetlenül is része a város turizmusa fejlesztésének: Hévíz TDM szervezetét 3 évig vezette, majd 2010-2012 között a város turisztikai és légiközlekedés fejlesztési külsős alpolgármesteri feladatait is ellátta. A helyi közös gondolkodás elkötelezettjeként hívta életre a hévízi nagy szállodák igazgatói és az önkormányzati vezetői képviselet közti rendszeres találkozókat. Városvezetési megbízatással jelenleg is a fürdőváros tiszteletbeli nagyköveti képviseletét látja el német nyelvterületen. Tevékenységének eredményei országos figyelmet kaptak, 2016-tól a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnökévé, majd 2017-től elnökévé választották. A tisztségre személyében először került vidéki szakember, ő az eddigi legfiatalabb vezetője a szervezetnek. Tavaly a turizmus legbefolyásosabb embereit bemutató TOP 50 kiadványba is bekerült.
A Pro Turismo-díj átadására a Művészetek Palotájában, a Turizmus Summit 2018 konferencián került sor. Amint az oklevélen áll, a turisztikai tevékenység irányításában, tervezésében, szervezésében és a nemzetközi turisztikai kapcsolatok terén végzett kiemelkedő munkája, annak keretében a magas színvonalú szálloda- és vendéglátóipari tevékenysége, a hazai szakmai önszerveződés területén kifejtett teljesítménye elismeréseként részesült a kitüntetésben.
– Nagy jelentőségű megbecsülés számomra, hogy a szállodavezetőként elért eredmények, valamint szövetségi elnökként az állam és az érdekvédelmi szervezet közti párbeszédre való törekvésem együtt nyert elismerést. Üzenet értékű, s külön megtiszteltetés, hogy a díjat személyesen Orbán Viktor miniszterelnök adta át – mondta Könnyid László, s előre tekintve hozzátette: Hévíz és a térség turizmusának a jövőbeli beruházása kiemelten a reptérfejlesztés.
H. Á.Keszthely.
SZUPERINFO.HU