2018.01.18 08:07; Frissítve: 2018.01.16 16:29


A villamosipari képzés fejlesztéséért

A villamosipari képzés fejlesztéséért
A keszthelyi Asbóth Sándor szakképző iskolában a napokban országosan is példa értékű, korszerű villamosipari tanteremegyüttest avattak.
hiba beküldése

A fejlesztést a Legrand Zrt-vel közösen végezte el az intézmény, a cég erősáramú területen végzett legújabb fejlesztésű rendszerét építették be, mely ma az országban egyedülálló. A 3 hónap alatt elvégzett munkálatokra Csótár András igazgató vetített képes előadással tett visszapillantást. Majd a szakmai bemutatón elhangzott: a teremegyüttes egyedisége abban is megmutatkozik, hogy a gyengeáramú, az erősáramú és az elektromos felügyeleti biztonsági rendszerek össze vannak kötve. Mindezzel a teljes létesítmény a Legrand Zrt. mintatermének is tekinthető. Egyik különlegessége, hogy 6000 Amper áramerősségig bekötéseket, méréseket lehet elvégezni.
A beruházás jó példája egy világviszonylatban is jelentős multinacionális vállalkozás és egy szakmailag magas minőségű oktatás megvalósítására törekvő szakképző intézmény együttműködésének. A rendszer folyamatosan fejleszthető, a céggel való gyümölcsöző, szakmai kapcsolat alapján erre ígéretet is kapott az iskola.
A beruházásra a Legrand Zrt. mintegy 20 millió forintot fordított. A Zalaegerszegi Szakképzési Centrum is anyagiakban hasonló nagyságrendű fejlesztést végeztetett el az intézményben, az épületrész teljes felújításával. Ez többek között magában foglalta a teljes villamoshálózat megújítását, ablakok és melegburkolatok cseréjét, falfelületek javítását, fény- és hőtechnikai korszerűsítést.
A szakképzéssel összefüggően kiépült rendszer már a jövő elvárásainak megfelelő technikákat alkalmazza, amely lehetőséget nyújt az asbóthos villanyszerelő és erősáramú elektrotechnikus tanulók hazai és nemzetközi versenyekre való felkészítéséhez is.
Széles körben ismert, hogy az intézmény már élenjáró nemzetközi viszonylatban az Euroskills és Worldskills versenyeztetés területén a szépségápoló szakmában. Ez a siker a mostani fejlesztéssel már más szakmai területre is kiterjedhet. Segítségével mindemellett az iskola szakmai tréningeket is tarthat, amivel a már végzett szakemberek továbbképzését segítheti elő.
Horányi ÁrpádTovábbi hírek a Sport kategóriából
Magyar Kupa – Dávidnak nem volt esélye Góliáttal szemben
Sényő - A sényőiek számára ritka lehetőség adódott: országos nyilvánosság előtt játszhattak az MTK-val. tovább »
Budapesti női tenisztorna – Stollár hat játékot nyert Cibulkova ellen
Budapest - Stollár Fanny két szettben kikapott az első helyen kiemelt Dominika Cibulkovától a budapesti, 226 750 [...] tovább »
Szárnyalnak a DVSC-TVP ifijei
Debrecen - Újabb két győzelmével megszilárdította vezető helyét az I. osztályú bajnokságban a DVSC-TVP [...] tovább »
Magyar Kupa – Idegenben került előnybe a Balmazújváros
Budapest - Az élvonalbeli Balmazújváros 3-2-re nyert az NB II-es Győr otthonában szerdán, a labdarúgó Magyar [...] tovább »
Phjongcshang 2018 – Az amerikai sífutók első olimpiai sikere, Björgen 14. érme
Budapest - Hét számban avattak győztest a phjongcshangi téli olimpián szerdán, a sífutók szabadstílusú [...] tovább »
Phjongcshang 2018 – Elődöntőben a címvédő kanadai és a német férfi hokiválogatott
Budapest/Phjongcshang - A címvédő kanadai és a német válogatott négy közé jutásával vált teljessé a férfi [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Halasztásról döntöttek borsodi focibajnokságokban
Miskolc - A megyei labdarúgó-bajnokságok keddi, Miskolcon tartott összevont ligaértekezletén – tekintettel a [...] tovább »


BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása