Adomány a filmarchívumnak

Adomány a filmarchívumnak
Értékes filmtörténeti relikviákat bocsátott a Magyar Nemzeti Filmarchívum rendelkezésére a keszthelyi székhelyű Magyar Film- és Médiatörté­neti Egyesület.

Az adományozók képviseletében Szávics Gyula elnök elmondta, hogy saját gyűjteményükben nagy tétellel vannak különféle témájú filmek. A zömében mezőgazdasági oktató filmekből 120 tekercset adtak át filmarchívumnak, amit azért is különösen nagy örömmel fogadtak, mert e tudományos köri tartalommal kevés kópia van a birtokukban. Közös szándék e relikviáknak az utókor számára való megőrzése, történelmi szempontból való használatuk lehetővé tétele. A filmarchívum vállalta a filmek digitalizálását, azokat ebben a modernizált formában visszajuttatják a keszthelyi egyesületnek.
Az országosan mintegy 40 gyűjtőt felölelő közösség szándéka, hogy a városban, vagy környékén élőmúzeumot hozzanak létre a már most rendelkezésre álló gazdag technikai anyagból. A technikai látványosság mellett működő régi eszközökkel illetve modernizált formában hozzáférhetővé tegyék az utókor számára.
Horányi ÁrpádKeszthely.
SZUPERINFO.HU