Dosztojevszkij-esszé a kiválasztott

Akt.:
Dosztojevszkij-esszé a kiválasztott
„Lágerekről írni – Újraolvasva Dosztojevszkij Feljegyzések a holtak házából” címmel írt esszéjével nyerte idén Földényi F. László a Hévíz című művészeti folyóirat irodalmi díját.

Az önkormányzati kiadásban kéthavonta megjelenő periodika 2012-ben történt megújításakor alapította az elismerést a városvezetés. A díjazott személyt minden esztendőben a folyóiratba bekerült írások alapján választják ki, azok szerzői közül. A városi könyvtárban rendezett díjátadó ünnepségen Cserna-Szabó András főszerkesztő elmondta, hogy Földényi F. László Dosztojevszkij-esszéje osztatlan sikert aratott az idei értékelés során.
– Hévíz büszke a folyóiratára, annak országosan kivívott rangjára és arra, hogy a város mecénásként állhat mögötte – hangsúlyozta a rendezvényen Papp Gábor polgármester. – Nagy jelentőségű, hogy országos és nemzetközi szinteken jegyzett irodalmárok publikálnak benne, s mellettük hévízi tehetségek is helyet kapnak.
Földényi F. László rendszeres szerzője a folyóiratnak. A kiadványról szólva elmondta: a benne való publikálás rang, hiszen az ország első három legjobb irodalmi kiadványa közé tartozik. Kiemelte az önkormányzat kivételes támogató szerepét és vállalását is, mely – mint mondta – hazai viszonylatban is ritka.
Az ünnepségen Fehér Renátó, a szerkesztőbizottság tagja mondott laudációt, méltatva az esszé értékeit és eszmei mondanivalóját is.Keszthely.
SZUPERINFO.HU