Ellenőrzött szállítmányozás

Ellenőrzött szállítmányozás
Nemzetközi szintű közlekedésbiztonsági akció keretében ellenőrizték az autóbuszos személyszállítást és a teherfuvarozást októberben egy héten át a zalai rendőrök.

A több útvonalon történt igazoltatásokra az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) tematikus ütemezése szerint került sor. A napokban a 71-es főút keszthelyi elkerülő szakaszán végezték a munkát a zalai rendőrök. A feladatról és a tapasztalatokról a helyszínen tájékoztatta a sajtó képviselőit Anti András alezredes, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője. Mint elmondta, ezúttal a nehéz-tehergépkocsik és az autóbuszok fokozott ellenőrzésére került hangsúly. A vizsgált körhöz tartoznak a külföldi járművek is, kamionok és turistabuszok. Elsősorban a pihenőidők, valamint a veszélyes áruk szállításával kapcsolatos szabályok betartására, valamint bűncselekményre utaló helyzetek kiszűrésére fókuszálnak, az általános ellenőrzési gyakorlat, sebességmérés mellett. A tapasztalatokról kedvező helyzetet vázolt a rendőrtiszt, csak elvétve találkoztak kisebb súlyú szabálytalanságokkal, jogsértésekkel.
A legfontosabb cél az európai közúti közlekedés mind biztonságosabbá tétele. Még idén további célfeladatokkal újabb TISPOL ellenőrzésre kerül sor.H. Á.Keszthely.
SZUPERINFO.HU