Európai oktatás, Keszthely, VSZK

Csécs Milán 1995-2001 között volt a Keszthelyi VSZK tanulója. A magas színvonalú oktatás meghatározó életút volt számára, amit elsősorban Ausztriában kamatoztatott. A külföldön töltött tapasztalatairól, hasznos tanácsok mellett, Osztrákiába – Az ausztriai szezon­mun­kában rejlő lehetőségek címmel könyvet írt, ami itt Keszthelyen, a Pannon Könyvesboltban is kapható.

Még 1995-ben kezdtem meg tanulmányaimat a Keszthelyi VSZK-ban, ami még ma is a környék legszínvonalasabb szaktudást nyújtó vendéglátóipari iskolája. Először 1999-ben érettségi vizsgát, majd 2000-ben technikusi végzettséget, végül 2001-ben vendéglátó menedzseri bizonyítványt szereztem. A VSZK jól működő kapcsolatrendszerének köszönhetően kiváló gyakorlati helyeken dolgozhattam. A nagyszerű együttműködés a hazai és a külföldi vendéglátó egységek között mind a mai napig csodálatosan működik. A megbízható gyakorlóhelyek elengedhetetlenek a megfelelő rutin megszerzéséhez, ami a pályaválasztás szempontjából sem elhanyagolható tény. A VSZK-ban és a gyakorlóhelyeken töltött évek alatt sikerült elsajátítanom azokat a vendéglátáshoz nélkülözhetetlen alapokat, amik nagyban hozzájárultak a későbbi sikereimhez. Nyilvánvalóan az „ezredforduló” alatt sok minden változott, de a biztosan álló falak között még most is magas szintű, európai minőségű oktatás folyik. Az európai szintű oktatást külön kiemelném, ugyanis egyre több fiatal dönt úgy, hogy a Magyarországon megszerzett tudását valamelyik külföldi országban kamatoztatja.
2006-ban Ausztria mellett döntöttem. Igaz, szinte az egész országot bejártam, de a biztos alapoknak köszönhetően, az elmúlt 12 év alatt sikerült a kitűzött álmot, az étteremvezetői pozíciót, magyarként Ausztriában betöltenem.
A félreértések elkerülése érdekében nem az a célom, hogy mindenkit külföldre csábítsak, viszont ha valaki úgy dönt, hogy Ausztriában próbálna szerencsét, akkor ahhoz a lehető legtöbb segítséget szeretném megadni. Ehhez azonban elengedhetetlen a megfelelő szakmai háttér, amit a VSZK tud biztosítani. Mindamellett óriási örömömre szolgálna, ha a külföldre készülő fiatalokat, minél előbb hozzásegíthetném céljaik eléréséhez. A megszerzett tudásból és a megtakarításaidból indítsd be a saját vállalkozásodat!
Csécs Milán
Infobox
Legyél Te is a Keszthelyi VSZK tanulója!
Elérhetőségeink: 8360
Keszthely, Mártírok útja 1.
E-mail: kvszk@kvszk.hu,
Tel.: 83 515-300Keszthely.
SZUPERINFO.HU