Fiatalság, házasság!

Fiatalság, házasság!
Aki teheti, annak nem érdemes sokáig várnia a boldogító igen kimondásával A huszonévesen kötött házasságok mellett szóló legfőbb érv, hogy ebben az életkorban a párok rugalmasabbak és könnyebben csiszolódnak egymáshoz, tulajdonképpen együtt válnak felnőtté.

Természetesen érdemes óvatosan bánni az ilyen jellegû tanácsokkal, hiszen napjainkban nem könnyû a párkeresés, fôleg nem annak, aki az igazit szeretné megtalálni és ennek érdekében nem hajlandó kompromisszumokra. Ha viszont valaki úgy érzi, hogy boldog a párja mellett, és önállóan, vagyis szülôi segítség nélkül is képes eligazodni az életben, akkor célszerû megfontolnia, hogy fiatalon házasságra lép. Persze ehhez mind a nôi, mind a férfi oldal határozott szándékára is szükség van, és sok esetben éppen ez a faktor az, ami hátráltatja a házasságkötést, melyre – valljuk be ôszintén – a férfiak nehezebben vállalkoznak. Ugyanakkor több olyan érv is van a fiatalon kötött házasság mellett, amelyet érdemes átgondolni:
1. A harmincas évek végére érett személyiségeknek kell egymáshoz csiszolódniuk, hiszen ekkorra már kialakultak az orientációik, az értékrendek, a szokások és bizony a rigolyák is, így azoknak, akiknek nehezebben megy az alkalmazkodás, nincs könnyû dolguk.
2. A másik, talán még ennél is fontosabb érv, hogy a gyermekvállalás 20 és 35 éves kor között a legbiztonságosabb a nôknél és a férfiaknál egyaránt. 25 éves kor környékén például 90 %-nál is nagyobb annak az esélye, hogy a gólya egy éven belül bekopogtat hozzánk.
3. A fiatalon családot alapító párok a negyvenes években jó eséllyel élhetik a második fiatalságukat, hiszen a gyerekek ekkorra már kirepülnek, így jut idô ismét eljárni szórakozni, új dolgokat tanulni. Ilyenkor a házasság is válságba kerülhet, hiszen elvész a fô cél, vagyis a fészekrakás, a szerelem tüze is kialudt vagy legalábbis gyengén pislákol, így sokan más kapcsolatban keresik a boldogságot. Ennek megelôzésére idôben fel lehet készülni a kapcsolat ápolásával, amely a jól mûködô házasság alapfeltétele. Tudatosan kell arra törekedni, hogy gesztusokat gyakoroljunk a másik felé, és megosszuk egymással az érzéseinket, gondolatainkat. Ezen a téren a férfiaknak kell nagyobb erôfeszítéseket tenniük, hiszen ôk azok, akik nem szívesen beszélnek a dolgaikról, ez viszont elôbb vagy utóbb konfliktusokhoz és a kapcsolat romlásához vezethet.Keszthely.
SZUPERINFO.HU