2018.02.19 08:16; Frissítve: 2018.02.14 08:16


Fiatalság, házasság!

Fiatalság, házasság!
Aki teheti, annak nem érdemes sokáig várnia a boldogító igen kimondásával A huszonévesen kötött házasságok mellett szóló legfőbb érv, hogy ebben az életkorban a párok rugalmasabbak és könnyebben csiszolódnak egymáshoz, tulajdonképpen együtt válnak felnőtté.
hiba beküldése

Természetesen érdemes óvatosan bánni az ilyen jellegû tanácsokkal, hiszen napjainkban nem könnyû a párkeresés, fôleg nem annak, aki az igazit szeretné megtalálni és ennek érdekében nem hajlandó kompromisszumokra. Ha viszont valaki úgy érzi, hogy boldog a párja mellett, és önállóan, vagyis szülôi segítség nélkül is képes eligazodni az életben, akkor célszerû megfontolnia, hogy fiatalon házasságra lép. Persze ehhez mind a nôi, mind a férfi oldal határozott szándékára is szükség van, és sok esetben éppen ez a faktor az, ami hátráltatja a házasságkötést, melyre – valljuk be ôszintén – a férfiak nehezebben vállalkoznak. Ugyanakkor több olyan érv is van a fiatalon kötött házasság mellett, amelyet érdemes átgondolni:
1. A harmincas évek végére érett személyiségeknek kell egymáshoz csiszolódniuk, hiszen ekkorra már kialakultak az orientációik, az értékrendek, a szokások és bizony a rigolyák is, így azoknak, akiknek nehezebben megy az alkalmazkodás, nincs könnyû dolguk.
2. A másik, talán még ennél is fontosabb érv, hogy a gyermekvállalás 20 és 35 éves kor között a legbiztonságosabb a nôknél és a férfiaknál egyaránt. 25 éves kor környékén például 90 %-nál is nagyobb annak az esélye, hogy a gólya egy éven belül bekopogtat hozzánk.
3. A fiatalon családot alapító párok a negyvenes években jó eséllyel élhetik a második fiatalságukat, hiszen a gyerekek ekkorra már kirepülnek, így jut idô ismét eljárni szórakozni, új dolgokat tanulni. Ilyenkor a házasság is válságba kerülhet, hiszen elvész a fô cél, vagyis a fészekrakás, a szerelem tüze is kialudt vagy legalábbis gyengén pislákol, így sokan más kapcsolatban keresik a boldogságot. Ennek megelôzésére idôben fel lehet készülni a kapcsolat ápolásával, amely a jól mûködô házasság alapfeltétele. Tudatosan kell arra törekedni, hogy gesztusokat gyakoroljunk a másik felé, és megosszuk egymással az érzéseinket, gondolatainkat. Ezen a téren a férfiaknak kell nagyobb erôfeszítéseket tenniük, hiszen ôk azok, akik nem szívesen beszélnek a dolgaikról, ez viszont elôbb vagy utóbb konfliktusokhoz és a kapcsolat romlásához vezethet.További hírek a Keszthely kategóriából
A keszthelyi Tulipán egészséggel teríti az asztalt
Takaros falusi ház bőségesen telített éléskamráját idézi a keszthelyi Tulipán bolt kínálata. Füstről [...] tovább »
Gyenesdiáson tovább építkeznek a helyi értékekre
Funkcióinak bővítését előkészítő fórumot tartott a Gyenesdiási Köz-Kultúra Alapítvány, bemutatva egyben a [...] tovább »
Üzenet a víz világnapjára
A Nők a Balatonért Egyesület március 25-én a Balaton megkoszorúzásával és helyi programokkal ünnepli a víz [...] tovább »
Volt szeretteinkért a Bianco-C munkájával
A sümegi Bianco-C Kft. 42 évi kőfaragó tevékenysége ad igazi garanciát a náluk készült munkákra. tovább »
Babainfó
A keszthelyi kórházban 2018. március 13 - 19. között születtek: tovább »
Búcsúvetítés idézte a mozitörténelmet
A mozizás hőskorára emlékeztet a keszthelyi Magyar Film- és Médiatörténeti Egyesület munkája, élőben a [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Győzelemmel búcsúztatnák Görbicz Anitát
Budapest, Debrecen - A debreceni Sirián Szederkével a soraiban csap össze Magyarország a hollandokkal. tovább »
Extra védelem; glóriát kapnak a pilóták
Gumifronton is lesz újdonság és nincs már cápauszony. tovább »
Alonso szerint jó úton halad a csapata
A Toro Rossót egyenesen a meglepetésgyanús formációk közé sorolják a szakértők. tovább »
Nagyon közel állt a sikerhez a DEAC
Debrecen - Óriási csatában, csak a végjátékban maradt alul a DEAC a listavezető Szolnoki Olaj KK ellen. A [...] tovább »
A tét: Hamilton vagy Vettel lesz az idén ötszörös bajnok?
Nehéz lenne elképzelni, hogy ne a Mercedes és a Ferrari küzdjön majd az elsőségért. tovább »
A nagyágyúk között bizonyíthatnak a debreceni vívóhölgyek
Debrecen - Mihály Kata az élmezőnyben zárna, Fedor Tamara a csoportból szeretne továbbjutni a GP-n. tovább »
Még több kategóriábol »

BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása