Három növény, amely „felöltözteti” a kertet

Három növény, amely „felöltözteti” a kertet
A magasra kapaszkodó kúszó növények olyanok a kertben, mint a függöny a lakásban: díszítenek, térelválasztóként funkcionálnak, és elrejtik a leplezendő részleteket.

Lilaakác A lombhullató kúszócserje illatos virágai május környékén jelennek meg, és hosszú, tömött fürtöket alkotnak. Napimádó, normál öntözés mellett, mészmentes talajon érzi jól magát. Erős támfalra vagy rácsozatra futtassuk fel, és metszéssel tartsuk kordában. Klemátisz (iszalag) Kacsokkal kapaszkodik fel a falakra szerelt rácsra. Kisvirágú fajai tavasszal–nyáron, nagyvirágú hibridjei kora nyártól késő őszig díszítenek. Mélyre, a faltól távolabb ültessük, és hőségben bőségesen öntözzük.
Vadszőlő, borostyán Tapadókorongokkal tartja meg magát a falon a lombhullató vadszőlő. Gyorsan terjeszkedik, és nincsenek különleges igényei. Olyan helyre ültessük, ahol kedvére növekedhet. Az örökzöld borostyán a legrosszabb talajt is elviseli. A léggyökeres fiatal hajtások bármilyen felületen megtapadnak, de a főágakat célszerű rögzíteni.
(forrás: lakaskultura.hu)Keszthely.
SZUPERINFO.HU