Információs mentőöv

Információs mentőöv
Tájékoztató táblák kihelyezésével „Mentőöv programot” valósított meg idén 5 strandon a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság, a Balaton Fejlesztési Tanács és a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatával karöltve.

A szakmai összefogásból született prevenciós program abból indul ki, hogy a balesetek okai mögött gyakran az információhiány, az önismeret hiánya, a felkészületlenség, vagy az emberi felelőtlenség áll, így a hatékony megelőzésben a kommunikációs eszközök komoly szerepet játszhatnak. Ezek kidolgozására és megvalósítására vállalkozott a Balaton Fejlesztési Tanács Közbiztonsági Testülete keretében létrejött mentőöv munkacsoport, az Innovációs és Technológiai Fejlesztési Minisztérium támogatásával elkészült a mentőöv program. Az egy egységes, egymásra épülő, vízbiztonságot és közbiztonságot elősegítő, felvilágosító és tájékoztatási rendszer a napokban Balatonlellén került bemutatásra sajtókörökben. A cél: a biztonságos vízhasználathoz szükséges információk megismertetése és tudatosítása, ezzel a balatoni vízi balesetek számának csökkentése, megelőzése, valamint az emberek tudatos, felelős vízhasználatra ösztönzése. A tájékoztatón bemutatásra kerültek a már elkészült, strandokra idén kihelyezett információs anyagok, és elhangzottak a folytatására vonatkozó, tapasztalatokon alapuló tervek is.
Idén Siófok, Balatonfüred, Keszthely, Balatonfenyves, Révfülöp egy-egy nagy strandján került megvalósításra a program.Keszthely.
SZUPERINFO.HU