Jótékonyság a betegekért

Keszthely egészségügyéért helyi közreműködőkkel rendez jótékonysági estet a Reménység Gyermeksegély és Rehabilitációs Alapítvány, a program felett Nagy Bálint, a város polgármestere vállalt védnökséget.

A támogató szervezet 2006 óta tart országszerte különböző helyeken jótékony rendezvényeket. A keszthelyi esemény két célt is szolgál: egy személyre szólót és egy közösségit. Az egyéni támogatott Müller Károly, 75 éves keszthelyi lakos. Fertőzés okozta betegség miatt 15 éves kora óta számos műtéten esett át, többször volt élet-halál között, a nagyfokú egészségkárosodás miatt elveszítette egyik lábát, teljes hallását. Édesanyja segítette amíg tehette, jelenleg nővére a támasza. Nagy szüksége volna házi betegápolásra, aminek megoldásában jelenthet segítséget a jótékony est. A közösségi cél a helyi kórház rehabilitációs osztályának a támogatása a bevételből, a Keszthely és Környéke Egészségügyéért Alapítványon keresztül.
A rendezvényre november 9-én 17 órakor kerül sor a Balaton Színházban. Az esten fellép a Musica Antiqua Együttes, a Balaton Kamarakórus, a Dél-Balatoni Advent Kórus, Gálfi Nikolett zongora- és Markal Eszter fuvolajátékkal. Támogatói jegyek 500, 1000, 2000, 5000 forintért vásárolhatók elővételben a színház jegypénztárában és közvetlenül az előadás előtt. A teljes bevétel a támogatottak közt egyenlő arányban lesz elosztva.Keszthely.
SZUPERINFO.HU