Jubileumi Mozdulj Balaton

Jubileumi Mozdulj Balaton
Idén tizenötödik alkalommal rendezték meg Vonyarcvashegyen a Mozdulj Balaton Sporttalálkozót, ezúttal 25 település csaknem negyven csapatának részvételével.

Az utóbbi két hónapban a 3 balatoni megye 39 strandján helyi szervezők várták a sportolni szándékozókat. A nyarat átfogó szabadidős programsorozat hagyományos nyárzáró rendezvényén kitűnő idő fogadta a résztvevőket a már tradicionális helyszínen, a Lido Strandon. A csapatokat házigazdaként köszöntötte Péter Károly polgármester, külön üdvözölte Ábrahámhegy képviseletét, akik tavaly elhódították Vonyarcvashegytől a Legsportosabb Település címet. Támogatói és rendezői részről Salga Péter, a Magyar Szabadidősport Szövetség főtitkára, Fekete-Páris Judit, a Balaton Fejlesztési Tanács munkaszervezetének gazdasági igazgatója és Bartsch János, a programsorozat főszervezője üdvözölte a versenyzőket és a szurkolókat.
A strandok együttesei 3 sportágban mérhették össze erejüket. Legnépesebb mezőny a strandröplabda-tornára jött össze, amelyen 17 csapat versengett a győzelemért, a streetballcsaták is sok izgalmat hoztak, a kispályás labdarúgótornán is egymást érték a látványos mérkőzések.
Dobogósok lettek sorrendben: streetballban Balatonfenyves, Keszthely, Ábrahámhegy, strandfociban Balatonszepezd, Ábrahámhegy, Alsóörs, röplabdában pedig Ábrahámhegy, Keszthely és Révfülöp. Az összesített pontszámok alapján a Balaton Legsportosabb Települése címet a tavalyi eredményt megvédve, a rendezvény történetében pedig immáron ötödik alkalommal Ábrahámhegy nyerte el.Keszthely.
SZUPERINFO.HU