Keszthelyi egészségfesztivál

Keszthelyi egészségfesztivál
Idén kibővített programmal folytatódik az „Egészségedre Keszthely” címmel tavaly elindított program.  Az immár hagyományokra épülő egészségügyi prevenciós, ellenőrző-tanácsadó napot április 25-én fesztiváli jelleggel rendezi meg a Raák Optika, szakmai partnereivel.

Az esemény, Raák Benedek látszerészmester, a szervező cég tulajdonosának házigazda szerepével zajlik, aki elmondta, hogy ezúttal az egészséges életmódra való felhívásra is nagy gondot fordítanak, mégpedig a sport népszerűsítésével. Így szabadtéri helyszín is lesz: a Fő téren déltől spinning edzésen és zumba tornán vehetnek részt az érdeklődők. Az egészségügyi szolgáltatásokat a Balaton Színházban 16-18 óra között lehet majd igénybe venni. Végeznek fogászati, szemészeti szűrést, hallásvizsgálatot, tüdőfunkció ellenőrzést, részt vehetnek a jelentkezők vércukor, koleszterin, testzsír, csontsűrűség és vérnyomásmérésen. Az egészségügy számos szakembere vesz részt a szolgáltatások nyújtásában, szakorvosok és szakdolgozók. Maguk a páciensek is hozzájárulhatnak a gyógyító munkához, helyszíni véradással.
Raák Benedek elmondta még, hogy az eseményekre a magyar-szlovén SI-Hu pályázati program támogatásával kerül sor, melyben több iskolán keresztül kiemelkedő figyelmet kapott az ifjúság. A keszthelyi kedvezményezettek közt van az Asbóth Sándor Szakközépiskola, a Csány-Szendrey Általános Iskola, valamint az Életfa Általános Iskola és Óvoda. Az intézmények a pályázat segítségével sporteszközöket szerezhettek be, ezek használatára helyszíni programokat szervez a Raák Optika.Keszthely.
SZUPERINFO.HU