Kisdiákok verssel, prózával a pódiumra

A kortárs magyar gyermekirodalom vers- és prózamondó versenyét rendezi meg a zalai általános iskolák alsó tagozatos diákjainak kö­rében a hévízi Festetics György Művelődési Központ.

A nevezők ma élő magyar szerzőktől egy vers vagy prózai mű elmondásával léphetnek pódiumra. A rendezvénnyel a szervezők célja a kortárs költők gyermekverseinek megismertetése, népszerűsítése. Mind a jelentkezők, mind a program közönsége körében szeretnék felhívni a figyelmet arra is, hogy a napjainkban születő művek milyen nagy jelentőségű szerepet töltenek be azon lehetőségek sorában, amelyekkel az irodalom közelebb hozható a diákokhoz. Ennek szellemében a szülők és a pedagógusok figyelmébe is ajánlják a versengés gyermekek körében való ajánlását.
A részvételi szándékot január 23-ig lehet jelezni, az ehhez szükséges jelentkezési lap letölthető az intézmény www.hevizgaleria.hu weboldaláról. A határidővel kapcsolatosan fontos tudnivaló, hogy létszámot tekintve a nevezés korlátozott, azokat érkezési sorrendben fogadják be. Nevezési díj nincs, a versenyre február 23-án 10 órakor kerül sor a Városi Könyvtárban. A sikeresen szereplők értékes tárgyjutalmakban részesülnek.
Egyéb részletekről a művelődési intézmény +36 30 776 9127 telefonszámán Király Erikánál lehet érdeklődni.Keszthely.
SZUPERINFO.HU