Komplex energetikai épületkorszerűsítés

Komplex energetikai épületkorszerűsítés
Keszthely város önkormányzata elkötelezett a környezetvédelem, az energiatakarékosság és a megújuló energiaforrások fokozottabb használata mellett.

A törekvéseket önerős ráfordítások mellett sikeres pályázatokon nyert anyagi források segítik. A napokban újonnan elkészült beruházásokról szólva Ruzsics Ferenc polgármester elmondta, hogy a Sopron utcai tagóvoda energetikai korszerűsítésére a város 67,5 millió forintot nyert, amit 19 millióval egészítettek ki. A Zöldmező utcai iskolában ugyanilyen céllal elvégzett munkára 116,3 millió forint támogatást kaptak, a bővebb műszaki tartalom érdekében további 28 milliós fedezetet biztosított az önkormányzat.
– A komplex energetikai felújításnak köszönhetően jelentősen javult az önkormányzati tulajdonú épületek energiahatékonysága, így várhatóan mérséklődnek az intézmények fenntartási költségei – mondta el a városvezető, hozzátéve, hogy kevés kivétellel csaknem minden közintézmény ellátott már a megújuló energiák hasznosítására is alkalmas berendezésekkel.
Mindkét helyen külső oldali hőszigetelést kaptak a falak, lecserélték a rossz állapotú nyílászárókat. Az iskolaépületen elvégezték a lapostető hőszigetelését, és napelemes rendszert is telepítettek rá. Ezzel az intézmény saját villamosenergia-igényének egy része biztosított. Továbbá a gépészeti felújítások keretében hőleadást szabályozó radiátorokat szereltek fel. Az óvodaépületben megoldották a padlás hő- és vízszigetelését, valamint megújították a teljes fűtési rendszert, a radiátorok cseréjével együtt ugyancsak korszerű hőszabályozási rendszer készült el.Keszthely.
SZUPERINFO.HU