Kórházi fejlesztések a betegbiztonságért

Kórházi fejlesztések a betegbiztonságért
EU-s pályázati forrás segítségével mintegy 380 millió forintos fejlesztés kezdődhet el a keszthelyi és a hévíz kórházban.

A két intézményben közel azonos költséggel járó beruházás célja a betegek biztonságának növelése, a fertőzésveszélyek visszaszorítása, megelőzése. A levegőfertőtlenítés érdekében költséghatékony működésű, plazmatechnológiás berendezést telepítenek, mely mérsékli a légúti eredetű fertőzések számát, és használatával a felületek újrafertőződése is jelentősen csökken. A beruházás kiterjed a hálózati vízellátó rendszer fejlesztésére is, vízfertőtlenítő berendezés telepítésével. A felületi tisztítás és fertőtlenítés helyes technikájának oktatására, bevezetésére és ellenőrzésére környezeti infekciókontroll rendszert építenek ki.
Továbbá, a beruházások részeként korszerű betegazonosító rendszert vezetnek be, mely a regisztrációval kezdődően végigkíséri majd a beteget az intézményben tartózkodása alatt. A páciensek vonalkóddal ellátott karszalagot kapnak, mely a kezelés során mindvégig biztosítja a pontos adatrögzítést.
A fejlesztések még ebben az évben elkészülnek.Keszthely.
SZUPERINFO.HU