Kórházi fejlesztések

A keszthelyi és a hévízi kórházba is megérkeztek a napokban azok a korszerű higiéniás eszközök, melyek a fertőzések megelőzését és az új betegazonosító rendszer kialakítását szolgálják.

A fejlesztésekre a keszthelyi intézmény 195,35 millió forint, a hévízi Szent András Reumakórház 186,28 millió forint EU-s támogatást nyert az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program pályázatán. A levegőfertőtlenítés érdekében mindkét helyen költséghatékony működésű plazmatechnológiás berendezést telepítettek. Ezáltal mérséklődik a légúti eredetű fertőzés, a felületek újrafertőződése is jelentősen csökken, biztonságos és kellemes környezetet teremtve a betegek és a dolgozók számára egyaránt. A kézhigiénét érintésmentes szappan- és fertőtlenítőszer-adagolók biztosítják. A beruházások kiterjedtek a hálózati vízellátó rendszer fejlesztésére is. A két kórházban mindezek mellett korszerű betegazonosító rendszert vezettek be, mely a regisztrációval kezdődően végigkíséri a beteget az intézményben való tartózkodása alatt. A páciensek QR-kóddal ellátott karszalagot kapnak, mely a kezelés során mindvégig biztosítja a pontos betegazonosítást. Ennek révén javul az ellátás biztonsága, könnyebb lesz a rosszul lett betegek gyors azonosítása, s így az azonnali beavatkozás.
A kórlapon szereplő személyes adatok a karszalagon kódolt formában szerepelnek majd. A dolgozók a napokban ismerkedtek meg az új rendszerrel, mellyel az elkövetkező hónapban találkozhatnak a betegek.Keszthely.
SZUPERINFO.HU