Lejártak a sakkórák

Lejártak a sakkórák
Eredményhirdetéssel, díjkiosztással ért véget Keszthelyen a vendéglátóipari szakképző iskolában megrendezett 38. Nemzetközi Sakkverseny, s egyben 10. Dr. Hévízi László Emlékverseny.

A 8 napos program zárásán a dobogós helyezettekkel együtt a legjobb 8 versenyző kapott díjat. A keszthelyi Spartacus SE által szervezett hagyományos találkozón a hazaiak mellett 5 más országból összesen mintegy 80 sakkozó vett részt. Már tradicionálisan a vendéglátóipari szakképző iskolában lezajlott versenyre az ország minden részéből, valamint Szlovéniából, Ausztriából, Németországból, Romániából és Oroszországból érkeztek a szellemi sportág képviselői. A korhatár nélküli küzdelemben 8 évestől 85 éven felüliekig állt össze a mezőny.
A záró rendezvényen Szalai István helyi sportköri elnök mondott köszönetet a házigazdáknak a jó körülmények biztosításáért, s kérte azt továbbra is. Kiemelte: ennek a sakk szeretete, Keszthely város turisztikai kínálata mellett fontos szerepe van abban, hogy évről évre nagy létszámmal tudják a versenyt lebonyolítani, sokan rendszeresen visszatérnek, s a jó hír mindig vonz újabb résztvevőket.
A versenyt a budapesti Felméry Máté nyerte, Kovács Márton és Nagy Kristóf további dobogós helyezettek előtt.Keszthely.
SZUPERINFO.HU