Lélekfény a kis Lulu sírján

Mindenszentekre gyógyult a keszthelyi Szent Miklós temető sebe.

Még tavaly, lélek nélkül valók ellopták Lulu hantjai fölül az emlékét őrző öntöttvas szobrocskát, lefeszítve azt évszázados talapzatáról. A tettesek ezrek lelkéből is tolvajoltak, hiszen a sírt sokan látogatták, megtisztelték egy szál virággal, mécsessel. Közel száz éve halottak napján gyertyát gyújtottak a vas­szobor köré, és csokrokkal ékesítették. Rövid életű kislány nyugszik ott, őrangyala alatt. 1920-ban a hévízi tóba fulladt árva gyermeket gróf Festetics Taszilóné Mary Victoria Hamilton hercegnő temettette el, és méltó síremlékkel, egy vasból készült szoborral az utókorra hagyományozta emlékét, melyet a helyiek „Keszthelyi Lulu” néven őriztek meg.
A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége városbeli csoportja felkarolta az ügyet, felkérésükre Turi Török Tibor szépmíves-szobrász felajánlásával újból társra lelhetett Lulu. A munkát az alkotó ellenszolgáltatás nélkül készítette el.
– Bízzunk, hogy nem szenvedi majdan elődje balsorsát, hiszen vigasztalni jött Lulukát, ki tudja hová lett társát, és a bizalommal bíró halandókat, minket – mondta művéről az alkotó.
A pontos helyszín a Szent Miklós temető XVIII. parcellájának 9. sorában a 2. sír. Az új szobor felállítását november 15-én 16.30 órakor megemlékezéssel ünnepelik, Tál Zoltán plébános szolgálatával.Keszthely.
SZUPERINFO.HU