Mai művészet történelmi falakon

Mai művészet történelmi falakon
A jövő év március végéig látogatható a keszthelyi Helikon Kastélymúzeumban a kortárs művészeti műhely előző tan­évé­ben és az idei nyári kurzusán készült munkák kiállítása.

Múzeumpedagógiai keretek közt immáron 4 éves múltja van a tehetséggondozásnak, az iskolai jellegű képzést alapító Bankó Zsolt művésztanár vezetésével. A résztvevői kör 10-19 éves korosztályt ölel föl, mintegy 20 fővel, a festészet és a fotózás műfajában.
Mint Bankó Zsolt elmondta, technikai sokféleséget, alkotási darabszámot és művészi értéket tekintve egyaránt az eddigi legszínvonalasabb bemutatóval találkozhat a közönség. Ez köszönhető a működés stabilitásának, annak, hogy többen már az első évtől kezdve rendszeres visszatérő résztvevői a tanfolyamoknak, s évről évre igen tehetséges új résztvevők jelentkeznek. Gazdagítják továbbá a látnivalókat a nyáron szervezett alkotótáborban készült munkák is.
– Cél a tehetséggondozás, az alkotói technikák sokféleségének kipróbálásán keresztül az erősségek felfedezése és azok erősítése – említette Bankó Zsolt. – A visszatérők immáron baráti közösséget alkotnak, amibe az új résztvevőknek is könnyű a beilleszkedés. Kellemes miliő teremt jó hangulatot, ebben tud fejlődni az ötletgazdagság, a kifejezőkészség.
Festmények, grafikák, linómetszetek, fotók láthatók a kiállításon számos témában, alkotói sajátosságokkal. A műhelyben a szakmai irányítással biztosított fejlődés akár a hivatásul választásig erősítheti a művészi munkához való kötődést, az alkotások a pályára kerüléshez referenciamunkák lehetnek. Miközben szeptembertől már az 5. tanév zajlik, a tavaszig tartó kiállítást hétfőtől péntekig, naponta 9-16 óra között tekinthetik meg az érdeklődők.
H. Á.Keszthely.
SZUPERINFO.HU