Mennyi időt vesz igénybe az álláskeresés?

Akt.:
Mennyi időt vesz igénybe az álláskeresés?
Amikor belevágunk, még el sem tudjuk képzelni… Az álláskeresés kőkemény munka, olyan, amit akár a napi munka mellett kell végezni, pluszban.

Ahhoz, hogy sikeres legyen, következetesen, szervezetten kell csinálni, ezzel hosszú hónapok munkanélküli vagy rossz állásban töltött időszakát lehet megspórolni.
Érdemes erre a napjainkban egy alkalmas időszakot kijelölni, amikor csak ezzel foglalkozunk. Pl. minden nap, este fél héttől fél nyolcig, nincs más, mint az álláskeresés.
A tervezés alapja, hogy tudd, mi kell egy álláskereséshez: megírt alap önéletrajz, amit mindig az adott álláshirdetéshez igazítunk. Motivációs levél vázlat, amit szintén minden álláshirdetéshez érdemes hozzáalakítani, hogy válaszoljunk a hirdetőnek, személyreszabottan, ne csak általános sablont kapjon tőled.
A napi 1 óra álláskereső munka egy minimális időtartam, ennyi kb. 2 db álláshirdetés megválaszolására elég.
Az állásjelentkezések következménye lesz, hogy
állásinterjúkra kell járnod, vagy online módon részt venni ilyen beszélgetésekben. Egy átlagos állásinterjú 30-90 perc, attól függ, mennyire mélyedtek bele a részletekbe a pozícióval kapcsolatban. Nagyobb városokban a személyes interjúra eljutás is időigényes, így egy-egy állásinterjú akár 4 órás időtöltést is jelenthet az utazással együtt. Ezt is meg kell tudni szervezni.
Ahogy haladsz előre az időben, az álláskeresésben, egyre több ilyen alkalom lesz, ráadásul egy-egy állásra több állásinterjú is juthat. A kezdeti esténként álláspályázatot író „üzemmód” átalakul
„állásinterjús” üzemmóddá. Attól függően, hogy mennyire jól találtad el, milyen állásokra pályázol, az állásinterjúkra járás időszaka lehet hosszabb-rövidebb, de mindenképpen több hónapos folyamat lesz. És emellett persze a napi 1 órás jelentkezéseket is folytatnod kell, egészen
addig, amíg valahol alá nem írtál egy munkaszerződést.
A munkábaállás időszakában még érkezni fognak új lehetőségek. Ezek elutasítása is időt vesz igénybe, és rá is kell szánni az időt: udvarias levélben közölni kell minden irántad érdeklődő munkáltatóval, hogy köszönöd a lehetőséget, de már elhelyezkedtél. Ez lesz a „lecsengés” időszaka.
forrás: cvonline.huKeszthely.
SZUPERINFO.HU