Mi az oka, ha nem kaptam meg egy állást?

Ha egy állás nem lett a miénk, annak több oka is lehet.

Általában az állásinterjú utáni visszajelzésekből kevés dolgot lehet leszűrni, de íme néhány indok, ami szóba jöhet:
• Túlképzettség: Sajnos gyakori jelenséggé vált napjainkra az, amikor a jelöltnek túl sok képesítése van, ezért a cég nem tudná kellőképp megfizetni munkaerejét.
• Alulképzettség: Vannak munkáltatók, akik adnak egy esélyt azoknak a jelentkezőknek, akiknek nem feltétlenül van meg pontosan az a végzettségük, ami szükséges, és attól függetlenül egyébként teljesen alkalmasnak tűnnek a munkára – viszont ha így jelentkeztünk egy állásra, és nem kaptuk meg, akkor jó eséllyel ennek hiánya okozta az elutasítást.
• Szimpátia: Természetesen a legtöbb állásinterjún szakmai szempontok alapján történik meg a döntés, de megeshet, hogy két egyformán képzett, nagyjából egyforma tapasztalattal rendelkező, ugyanannyira szakmai jelentkező közül azt választják, aki személyét tekintve szimpatikusabb.
• Önbizalom: Azok a jelöltek, akiknek több önbizalmuk van, könnyebben meg tudják győzni a munkaadót arról, hogy ők azok, akik megfelelőek a pozícióra.
• Nem hagytunk nyomot: Talán szakmailag teljesen megfeleltünk, és szimpatikusak is voltunk, csak lehet, hogy volt olyan jelölt, aki emlékezetesebb, kreatívabb, hangsúlyosabb válaszokat adott az interjús kérdésekre. (forrás: cvonline.hu)Keszthely.
SZUPERINFO.HU