Mire jó egy kerti faház?

Akt.:
Mire jó egy kerti faház?
Napjainkban egyre kevesebb hely adódik a családi házakban, garázsokban a kerti szerszámok, bútorok és a régi kincseink tárolására.

Erre jó megoldást jelentenek a kerti tárolók, ezek közül is kiemelkednek a fából készült változatok. A kerti faház nagyrészt megújuló, természetes anyagokból készül, ezért környezettudatos választás is egyben. Amellett, hogy a szerszámtároló megóvja értékeinket, elrejti a kacatokat, esztétikus díszévé is válhat kertünknek.
Elsőként felhasználási igényeink alapján a méretet kell meghatároznunk. A tető fedését, a faház külső színeit alakíthatjuk családi házunkhoz, meglévő kerti tárgyainkhoz, de akár egészen extrém színeket, ötleteket is kitalálhatunk. Praktikus lehet a dupla ajtós kivitel, ha szerszámtárolóban gondolkodunk.
Kerti faházak készülnek
sztenderd méretben, népszerű a 3×2 és a 4×3 méteres alapterületű nyeregtetős kivitel.
Ha nemcsak a szerszámokat tároljuk majd a házban, hanem néha mi is szeretnénk ott tölteni az éjszakát, akkor hőszigeteléssel és belső borítással könnyedén kialakítható álmaink nyaralója vagy horgászháza.
Fontos, hogy megfelelő alapot készítsünk a kerti háznak, az ideális és legtartósabb megoldás a teli beton alap. Az időközönként megismételt felületkezelés sokat segít a ház tartósságán! Gondos gazdával meglepően sokáig, akár hosszú évtizedekig is ellátják feladatukat a faházak!
forrás: www.otthonokeskertek.huKeszthely.
SZUPERINFO.HU