Műszaki rajztól a festészetig

Műszaki rajztól a festészetig
Baráth Imre keszthelyi műszaki tanár immár nyugdíjasként, a művészet felé fordult a napi munkájával. Ceruza, csőtoll, sablon, körző és vonalzó helyett ecsetet vett kézbe, festeni kezdett.

A Balaton Színház Básti termében minap nyitott kiállításán házigazdaként Csengei Ágota, a Goldmark Károly Művelődési Központ igazgatója elmondta, hogy az intézmény igyekszik felkarolni a helybeli művészetteremtést, bemutatkozási lehetőséget, inspirációt kívánnak adni az újonnan közönség elé lépőknek, koruktól függetlenül. A látnivalókat Cséby Géza író-költő, műfordító ajánlotta az érdekelődők figyelmébe. Mint mondta, a képek történelmet írnak: visszaköszönnek a még diákévekbeli rajzos kalandozások, élmények, s az ábrázoló geometria most új értelmet kap, gondolati kifejező eszközzé válik.
Város- és tájképek, csendéletek szólítják meg a nézőt. Baráth Imre az Asbóth Sándor Műszaki Szakközépiskola pedagógus kollektívájából egy másik közösségbe került: a Vonyarcvashegyen működő Balaton Art alkotói kör tagjaként dolgozik. A volt kollégáival, s diákjaival való kapcsolata pedig a művein keresztül él tovább, ezt a tárlatnyitón megmutatkozott széles körű érdeklődés is jól tükrözte.H.Á.Keszthely.
SZUPERINFO.HU