2015.08.31 10:22; Frissítve: 2015.08.26 10:23


Négyszázezer ember egészségéért

Négyszázezer ember egészségéért
Várhatóan szeptember végére befejeződik a keszthelyi és a hévízi kórház integrált fejlesztése, amivel mintegy négyszázezer fős lakókörzet egészségügyi ellátása kerül magasabb színvonalra.
hiba beküldése

A két intézményben összesen 953,45 millió forint összegű EU-s támogatásból valósul meg a nagyszabású, építészeti átalakítást és eszközbeszerzéseket egyaránt magába foglaló beruházás. A már elkészült új helyiségeket, használatba vett eszközöket dr. Kvarda Attila főigazgató, Kertész Márta gazdasági igazgató és több munkatársuk mutatta be a napokban a sajtó képviselőinek. Hévízen megújultak a nagy forgalmú folyosók, vérvételi labort, 42 korszerű fizioterápiás kezelőhelyet, 6 új szakrendelőt alakítottak ki, aminek révén több új gép elhelyezésére is lehetőség nyílt. A multifunkcionális eszközök lehetővé teszik, hogy a különféle testrészek elektroterápiás kezeléséért a betegeknek ne más és más helyekre kelljen menniük. Része volt a beruházásnak egy 5 ágyas biológiai kezelőhely kialakítása, teljesen új eszközparkkal. A korszerű reumatológiai diagnosztikát segíti a komplex vizsgálófej-rendszerrel felszerelt mobil ultrahangkészülék is. A fogadóépületet saját fejlesztési forrásból korszerűsítik, az várhatóan az év végére készül el.
Keszthelyen teljesen megújult a központi sterilizáló, az építészeti átalakítások mellett új gépek beszerzése is megtörtént. Az intézmény modern, komplex laborjában a vérelemző munkát hematológiai automata segíti. Folyamatban van egy modern radiológiai részleg létrehozása, ahová új, kombinált és digitális röntgenkészüléket vásárolnak. Mindez által korszerűbbé válik az adattárolás és elemzés. Kialakították továbbá a CT-vizsgálót, ahova várhatóan szeptember végén érkezik meg a korszerű, csaknem százmillió forint értékű berendezés. Dr. Kvarda Attila kiemelte: ez a nyugat-balatoni régió diagnosztikai lefedettségében is nagy lépést jelent.
Horányi ÁrpádTovábbi hírek a Sport kategóriából
Női kosárlabda NB I – Vendéggyőzelem az esti mérkőzésen
Budapest - A Cegléd magabiztosan győzött a fővárosban az MTK-Budapest ellen a női kosárlabda NB I szombati [...] tovább »
Rövidpályás úszó Eb – Hosszú Katinka hatszoros Európa-bajnok Koppenhágában
Budapest, Koppenhága - A negyedik versenynapon ötödik és hatodik aranyérmét is megszerezte Hosszú Katinka az [...] tovább »
Nem igazán örülhet a DVSE az iksznek
Debrecen - Maradt a Vasas kétpontos előnye, miután 10–10-et játszott Debrecenben. tovább »
Férfi vízilabda ob I – A Debrecen nem bírt a Vasassal, OSC-siker Szentesen
Budapest - Döntetlenre végzett egymással a Debrecen és vendége, a Vasas szombaton, a férfi vízilabda E.ON ob I-ben. tovább »
Rövidpályás úszó Eb – Eredmények
Budapest, Koppenhága - Hosszú Katinka 200 méter vegyesen és 50 méter háton nyert a koppenhágai rövidpályás [...] tovább »
Férfi vízilabda ob I – Könnyed FTC-győzelem
Budapest - Könnyedén, 13 góllal verte a Ferencváros vendégként is az újonc szombathelyi AVUS-t szombaton, a [...] tovább »
Még több kategóriábol »

Sporthírek
Női kosárlabda NB I – Sima soproni siker
Budapest - A címvédő Sopron a várakozásnak megfelelően fölényesen győzött a Vasas Akadémia csapata ellen a [...] tovább »


BelépésElfelejtetted a jelszavad?
Új felhasználó regisztrálása