Okos eszköz az elektromos fűtőpanel

Okos eszköz az elektromos fűtőpanel
A ma használatos legkorszerűbb elektromos fűtést a norvég fűtőpanelekre alapozva valósíthatjuk meg.

Ezek valódi okos eszközök, takarékoskodnak az energiával. A fűtőpanel nem egy hősugárzó, melyet bekapcsolunk a magas fokozatra és onnantól ontja a hőt. Ezen egy termosztáttal be lehet állítani a megfelelő szobahőmérsékletet, melyet a készüléknek tartania kell. A fűtőpanel nem dolgozik folyamatosan, hanem a belső hőmérséklettől függően ki-be kapcsol. Nem úgy, hogy 5 percig dolgozik, aztán megáll, hanem folyamatosan monitorozva a hőmérsékletet. Dolgozik 15-20 másodpercig, tart ugyanennyi szünetet, majd újra bekapcsol. Egy 1200 wattos fűtőpanel így valójában 400-600 wh fogyasztású lesz, mert a működési idő felében-kétharmadában gyakorlatilag nem vesz fel áramot.
A szobában tartózkodók ebből semmit nem vesznek észre, mert a készülék teljesen hangtalanul dolgozik. Nincs erős ventilátorhang, nem lobban fel a láng vagy hasonlók.
Az okos fűtőpanel előre időzíthető. Beállíthatsz két különböző fűtési profilt: egy komfortos és egy takarékos fűtési megoldást.
Mindkettőhöz külön hozzá lehet rendelni egy hőmérsékletet, s az is beállítható, hogy mikor, melyik fűtési módra kapcsoljon át. Így napközben, amikor senki nem tartózkodik otthon, a fűtőpanel leengedi a 22 fokos reggeli hőmérsékletet 18 fokra, majd délután 3 körül újra felmelegíti 22 fokosra a lakószobát.
(forrás: www.robotguru.hu)Keszthely.
SZUPERINFO.HU