Országos Könyvtári Napok

Országos Könyvtári Napok
Az irodalom ágait széles körben felölelő programokkal telt az Országos Könyvtári Napok programja Hévízen és Keszthelyen.

A fürdőváros könyvtárában az országos témakörrel egyezően a rendezvény idén a családok éve és a kulturális örökség európai éve jegyében zajlott, minden generációhoz szólva. Előadást tartott Irodalmi örökség és emlékezet címmel dr. Fűzfa Balázs irodalomtörténész, zenés és interaktív író-olvasó találkozókra került sor. A Helka trilógia – A Balaton legendája újjáéled címmel közönségtalálkozón vett részt Nyulász Péter író, majd A kisemmizett angyal című könyvét mutatta be Szurovecz Kitti.
A keszthelyi Fejér György Városi Könyvtárban az intézmény a Nők a Balatonért Egyesülettel karöltve ismertette meg az érdeklődőket Lóczy
Lajos, A Balaton földrajzi és társadalmi állapotának leírása című nemrég újólag megjelent kötettel, mely az eredeti 1920-as kiadás nyomán látott napvilágot. A könyvet a tudós leszármazottja, Lóczy István, az Imedias Kiadó vezetője, a Lóczy Lajos Egyesület elnöke mutatta be. Közönségtalálkozón szerepelt továbbá Kucsera János Tíz évszázad magyar emlékei Bajorországban című kötete, a szerzővel és munkájával Tolnay-Knefely Rita, az Andrassy Künstler Agentur München vezetője ismertette meg az érdeklődőket. Színes programokat kínált látogatóinak a gyermekkönyvtár is.
Az eseményeket mindkét helyen a könyves vasárnap zárta.Keszthely.
SZUPERINFO.HU