Semmelweis emléktáblát avatott Hévíz

Semmelweis emléktáblát avatott Hévíz
A Semmelweis év jegyében emléktábla avatással tisztelgett Hévíz az anyák megmentőjeként világszerte ismert orvos munkássága előtt.

A táblával való emlékezést a Semmelweis Ignácról elnevezett utca lakói kezdeményezték. Avatóbeszédében Papp Gábor polgármester elmondta, hogy az önkormányzat örömmel fogadta az indítványt, annak teljesítésére a legméltóbb helyként az utcabeli Brunszvik Teréz Napközi Otthonos Óvoda homlokzatát választották. A polgármester köszönetet mondott a lakóközösségnek a kezdeményezésért.
– Elismerésre méltó, hogy ennek az utcának olyan lakói vannak, akik büszkék Semmelweis Ignácra – mondta Papp Gábor, majd hozzátette, hogy személyes ügyének is érzi a tisztelet kifejezését 5 gyermek édesapjaként, és az egészségügyhöz kötődő korábbi munkája kapcsán. Majd felidézve a magyar orvostudomány 200 éve született egyik legnagyobb alakjának munkásságát, szólt a fertőzések okozta gyermekágyi láz okának felismeréséről, a megelőzésre tett ajánlásairól és küzdelmeiről, amiért Semmelweis Ignác az egész emberiségtől érdemel köszönetet. Hangsúlyozta továbbá, mennyire fontos, hogy mindezt az ifjú korosztály is megismerje.
Méltató beszédet mondott Tóth Ildikó, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara hévízi helyi elnöke, a táblát Szalontai István káplán áldotta meg, az utca képviseletében Vass Géza helyezett el koszorút.Keszthely.
SZUPERINFO.HU