Sétány és vitorláskikötő

Idén a nyári szezon után veszi kezdetét Balatongyörök tóparti részén egy 200 millió forint értékű beruházás, aminek teljes költségét pályázaton nyert pénzből tudják finanszírozni.


Erről szóló támogatási szerződést írt alá Bíró Róbert polgármester és Breznovits István, a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség igazgatója. A böngyéri közparktól szilárd burkolatú sétány vezet majd a csónakkikötőhöz és a zsibagyöpi településrészre. A már meglévő közterületi elemeket fejlesztik és felújítják, játszótereket építenek. A leglátványosabb rész egy új központi épület lesz, hajójegy- és strandpénztárral, vizesblokkal, baba-mama szobával, egyéb szolgáltatásokkal. A sétány a Szépkilátónál található Római forrásig vezet majd.
Továbbá ugyancsak EU-s pályázati segítséggel, a golfpálya szomszédságában, a becehegyi partszakaszon vitorláskikötő épülhet, 77 férőhellyel. A munkálatok az idén indulnak, s a jövő évi vitorlásszezon kezdetére fejeződnek be. Elhangzott: a térségben lévő strand használatát sem az építkezés, sem a kikötő működése nem fogja zavarni. A kikötőt üzemeltetők támogatni fogják a versenysportot, aminek eredményei ugyancsak hozzájárulhatnak majd Balatongyörök jó híréhez.
Horányi ÁrpádKeszthely.
SZUPERINFO.HU