Szép Zala dalait énekelték

Szép Zala dalait énekelték
Idén 18. alkalommal rendezte meg az általános és középiskolások zalai népdalversenyének területi fordulóját a gyenesdiási Kárpáti János Általános Iskola.

A „Szép Zalában születtem” című verseny évenkénti meghirdetésének célja a tehetséggondozás, a néphagyományok megélése, annak megismertetése, továbbadása. Különös figyelmet kap a rendezvénnyel a zalai népdalkincs őrzése, amit a cím is fémjelez. Tisztelegnek ezzel id. Horváth Károly és Vajda József Zala megyei népdalkutatók munkássága előtt is. A magas részvételi létszám miatt a találkozók mindenütt egész naposak. Ezúttal 17 település 22 intézményéből érkeztek a versenyzők. Összesen 435 éneklő lépett színpadra, 158 szólista és 63 együttes 221 produkciót mutatott be. A diákok felkészítésével 32 pedagógus foglalkozott. A feladat két magyar gyermekdal, illetve népdal előadása volt, hangszerkíséret nélkül.
A zsűrizést Beke Miklósné ének-zene tanár és Horváth Károly, a Népművészet Mestere, népzene tanár végezte. Az értékelés 5 korcsoport szerint történt szólóének, kisegyüttes, énekegyüttes kategóriában. A résztvevők minősítő oklevelet kaptak. A megyei szintű versenyre tavasszal kerül sor.Keszthely.
SZUPERINFO.HU