Tűzifából építenek óriás adventi koszorút Keszthely főterén

Tűzifából építenek óriás adventi koszorút Keszthely főterén
Az adventi időszak jegyében „Lelkünk melege” címmel széles körű jótékonysági akcióra hívja az ország minden polgárát, civil szervezeteket, vállalkozásokat és önkormányzatokat Ruzsics Ferenc, Keszthely polgármestere.

A városvezető kezdeményezésére a Fő téren, a plébániatemplom előtt, eddig példa nélküli módon tűzifából épül hatalmas adventi koszorú.
– Az előttünk álló időszak, az advent elcsendesedése, áhítata, Krisztus születésének ünnepe kiváló alkalmat teremt arra, hogy hitet tegyünk zsidó-keresztény értékeink mellett – mondta a templomban tartott sajtótájékoztatóján a város polgármestere. – A koszorúval látványos, ám békés úton kívánjuk megmutatni: Keszthelyen, Magyarországon kiállunk keresztény kultúránk több ezer éves öröksége, európai mivoltunk egyik legalapvetőbb gyökere mellett. Erre a közös tanúságtételre hívom minden honfitársamat, hogy egyre többen mutassuk meg Európa országainak: nem hagyjuk keresztény szimbólumainkat, hitünket, meggyőződésünket hamis érvekkel háttérbe szorítani. Emellett a jótékonyságnak is szerep jut a kezdeményezésben, hiszen a keresztényi szeretet megnyilvánulásaként a koszorú alapanyagául szolgáló tűzifát rászoruló embertársaink között osztjuk majd szét.
Ruzsics Ferenc elmondta: a 12 méter átmérőjű építmény lesz a helyi adventi ünnepségsorozat fő színhelye, ám ennél jóval nagyobb jelentőséget is szánnak neki. Országos jótékonysági akcióra invitálón tette hozzá, hogy várják mindazok anyagi támogatását, akik az általa elmondott célokkal egyetértenek. A polgármester beszélt arról, hogy az összegyűlt pénzadományokból a koszorú építése után fennmaradó összeget karitatív szervezeteknek ajánlják fel azzal a céllal, hogy szintén tüzelővel támogassák majd azokat, akik önerőből ezt nem tudják előteremteni.
– Kérésemre a Bakonyerdő Zrt. 50 köbméter fát, a keszthelyi adventi koszorú megépítéséhez szükséges mennyiség felét biztosította – folytatta a városvezető. – Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek elvállalta az akció fővédnökségét. Már az előzetes egyeztetések során nagyon sokan csatlakoztak hozzám, áldoztak szabadidejükből, hogy segítségükkel az építés elindulhasson. Bízom tehát benne, hogy a kezdeményezés szélesebb körben is nyitott fülekre, nyitott szívekre talál majd, és mind nagyobb tömegben tudjuk véleményünket, erőnket közösen megmutatni – hangsúlyozta Ruzsics Ferenc.Keszthely.
SZUPERINFO.HU