Új helyen régi arcok!

Új helyen régi arcok!
5 és fél év után költözött új helyre a keszthelyi Immo1 ingatlaniroda, a Bem utca 15. szám alá, ennek apropóján beszélgettünk az iroda vezetőjével, Jánoki Péterrel.

– Új helyen régi arcok a szlogen, vagy van mélyebb jelentése is?
– Van jelentése, én magam, de az Immo1 filozófiája is egyfajta állandóságot tükröz. Az ingatlanszakmában egyedülállóan alacsony a fluktuáció nálunk, ami egyrészt kifejezi az állandóságot, másrészt egyben színvonalat is képvisel. A költözés is ennek az eredménye, kinőttük a régi irodánkat, ezért kellett keresnünk egy nagyobb irodahelyiséget.
– Gondolom azért, hogy az ügyfeleket méltóbb helyen fogadjátok?
– Sokkal inkább azért, hogy a munkatársainknak kellemesebb munkakörülményeket biztosítunk, kényelmesebb környezetben dolgozhassunk – az ügyfelek egyébként meglehetősen ritkán járnak be az ingatlanirodákba, manapság inkább online keresnek ingatlant. A munkakörnyezet viszont fontos része annak, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. A piac szárnyal, így a munka is több. Természetesen a forgalom növekedésével mi is bővülünk, Keszthelyre és a Balaton északi partjára jelenleg is keresünk munkatársat.
– Milyen egy jó ingatlanos? Mi kell ahhoz, hogy valaki jó legyen ebben a szakmában?
– Nem tudom, hogy ilyen kitétel van-e egyáltalán, én azt látom, hogy teljesen eltérő személyiségű üzletkötők váltak sikeressé. A recept inkább az, hogy az alapokat jól meg kell tanulnia annak, aki belevág az ingatlanozásba. Sokat változott az ingatlanpiac amióta én ingatlanozom – már több mint 14 éve -, de egy dolog állandó: ha valaki elvégzi a munkáját, dolgozik az ingatlanokkal, amiket elvállalt, akkor lesz eladása. A mi szakmánkban ez a siker alfája és omegája.
– Ha ingatlanok kerülnek szóba, mindenkit az érdekel, hogy mi várható a piacon, meddig szárnyal a magyar ingatlanpiac?
– Jóslatokba bocsátkozni nem szeretnék, de mi arra számítunk, hogy nagy változás nem várható, legalábbis keszthelyi viszonylatban. Az áremelkedésen túlvagyunk, ilyen mértékű legalábbis nem lesz, bár az, hogy a lakáspiacon ingatlanhiány van, azért okozhat még meglepetéseket. A jó hír az, hogy nem látszik olyan tényező, ami negatívan befolyásolná az ingatlanpiacot, az egyre több új építésű lakás pedig inkább felpezsdítheti azt!
infobox
Immo 1 Ingatlaniroda
Keszthely, Bem u. 15.
Tel.: +36-70/967-6170
www.immo1.hu
balaton@immo1.huKeszthely.
SZUPERINFO.HU